Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Június 21. 05:02, szerda | Helyi

JÓL JÖTT AZ ESŐ ARATÁS ELŐTT

JÓL JÖTT AZ ESŐ ARATÁS ELŐTT

Aratás előtt nagyon szépen fejlődtek a növények a határban. A karcagi szántóföldeken a kapás növényeknek jól jött a májusi és júniusi eső.  A gazdák készülnek a betakarítása.

Aratás előtti már a hangulat, leghamarabb az őszi árpa betakarítására kerülhet sor, ezt követik majd a korai búzák. Nagyon kellett az eső, mondta televíziónknak Domján Sándor.

Most kiemelte a főmérnök, hogy gépszemlét kell tartani, a kombájnokat, aratógépeket, a szárítógépeket ellenőrizni kell, hogy működőképes állapotban vannak-e, megfelelnek-e a baleset- és tűzvédelmi előírásoknak. Az árpa, búza, rozs, zab elszállítására, a szalma bálázására és elszállítására is fel kell készülni, ezzel kapcsolatban a közútkezelő, a tűzoltóság, a kamara és a gazdák képviselői mindig konzultálnak, ha szükséges, akár kéthetente is. Az előírások alapján a szállításokat ugyanis előzetesen le kell jelenteni.

Címkék: #karcag tv, aratás, eső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.