Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Május 14. 19:20, kedd | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT

A Kun - Orgonda Zenebarátok Egyesülete szervezésében jótékonysági koncert volt a Déryné Kulturális Központ hangversenytermében.

Mint Lór-Kerekes Ágnestől, a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézményének vezetőjétől megtudtuk, a hangversenyen közreműködtek az iskola tanárai, növendékei és szüleik, valamint a SeňoR Zenekar.
Az egyesület a koncert bevételét a tehetséges művészeti iskolások támogatására ajánlotta fel. Az iskolások pedig a koncverttel tudnak az adományozóknak kedveskedni.

Egy igazi zenei csemege volt ez a koncert, amelyre hónapokig készültek a fellépők. A műsorban remélhetőleg mindenki megtalálta a neki tetsző rock, komoly vagy népzenét. Az est érdekessége volt, hogy az iskola énekkara, a magánének tanszakosai egy különleges számot is előadtak a SeňoR Zenekarral.

Erről Perge Tibort, a zenekar egyik alapítóját kérdeztük. - Régi álmom volt ez - árulta el a zenész, hiszen 89-90 környékén írtuk a dalt a régi társakkal. A dal hangulatában, dallamában is pont olyan, ami nem annyira rockos, s hátha egy alkalommal el tudnánk játszani vonósokkal, kórussal, szülőkkel. Együtt nem tudtunk sokat készülni, de minden résztvevő maga próbált. A dalt a megírása után, 1992-ig zenéltünk együtt játszottuk, aztán 20 év múlva újra, majd zenésztársunk, Csabi betegsége miatt megint nem. Most újra eljátszottuk vonósokkal, énekkarral kiegészítve. Remélem, még sok alkalommal tudjuk ezt előadni - ugyanígy- mondta Perge Tibor.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 09:34, péntek | Helyi

Bejutottak a döntőbe

Karcagi SZC Varró István SZKI. kispályás focicsapata a közelmúltban ismét szép sikereket ért el. Fodor Csaba testnevelő tanár, amelyik versenyrendszerbe benevezte csapatát.

2019. Május 24. 09:33, péntek | Helyi

Zavaró gallyak

A fás szárú növények ágai a villamosenergia-ellátás üzembiztonságát nagymértékben zavarják, esetenként veszélyeztetik Karcagon.

2019. Május 24. 09:32, péntek | Helyi

Hétvégén választunk

2019-ben európai parlamenti választásokat tartanak Magyarországon, mely a negyedik ilyen jellegű voksolás az ország történetében. A szavazás időpontja 2019. május 26.

2019. Május 24. 09:31, péntek | Helyi

Megindult a forgalom

Megindult a vasúti és a közúti forgalom a kiskörei Tisza-hídon, amely a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében újul meg.