Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 30. 13:24, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | - Hajósi Miklós -

Juli és Zoli a Rally du VAR-on

Juli és Zoli a Rally du VAR-on

58. Rally du VAR összefoglaló

Bessenyey Zoltán – Nyirfás Julianna

Év végi zárásként tavalyhoz hasonlóan Franciaország felé vette az irányt Fleetconcept Rally Team kettőse, hiszen a Rally du VAR versenyen indultak, amelyen egy újabb technikát, az R3-as Honda Civic Type R-t próbálták ki.

Bessenyey Zoltán (Honda Civic R3):

Nagyon sikeresnek ítélem a hétvégét, bár kétségtelen, hogy nem tudtunk minden szakaszon menni élesben, hiszen a második napon egy sajnálatos technikai probléma miatt az árokban kötöttünk ki. Történt ugyanis, hogy egyszerre mind az öt tőcsavar eltört és a jobb első kerék egyszerűen kiszakadt a helyéről. Leestünk a kocsi féktárcsájára, és onnantól irányíthatatlanná vált a Honda, majd a partoldalban álltunk meg. Addig tanulási szakaszt éltünk meg a kocsival, hiszen egy év után ültünk vissza a kétkerék hajtású autóba, ráadásul olyanba, amellyel még nem mentem soha. Az első szakaszon még tolatnunk is kellett egy visszafordítóban, mert nem úgy fogott a kézifék, ahogyan gondoltam volna, és a szűk francia utak nem engednek meg hibákat.

Folyamatosan tanultuk a kocsit, egyre jobb időket mentünk, amikor jött a baj. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy volt a futamon Super Rally szabály, azaz vissza lehetett vasárnapra állni a versenybe. Ezt kihasználtuk, hiszen az Eurosol Racing Team csapata helyre állította a Hondát, és vasárnap még tudunk tovább fejlődni. Olyan szakaszokon, ahol kevesebb volt a felhordás, és a levágások a kanyarokban ott tudtunk eredményesebben menni, de azt hiszem tesztnek ez egy remek verseny volt.

Láttuk, hogy lehet versenyképesen menni a Hondával, és ha valaki bátran és bevállalósan megy vele, akkor ez egy nagyon gyors és ütőképes kocsi. A csapattal is elégedett voltam, mindössze a francia rendezők törtek borsot az orrunk alá, olyan dolgokkal, mint a rossz rajtszám, és a felsorolás elutasítása. Amikor kiestünk már az abszolút 40. helyen álltunk, a 200 indulóból, de első napon például a 118. helyen kellett mennünk, ami hatalmas hátrányt jelentett az ellenfelekkel szemben, akik 20-30-as helyeken indultak. Azaz két órával előttünk!

Mindenkinek szeretném megköszönni a segítséget, és bízom benne, hogy nem vallottunk szégyent ezen a futamon sem.

Köszönöm Juli profi munkáját, hiszen a belső kamerás felvételekből is látszik, hogy ilyen pályán a navigátor szinte fontosabb, mint a pilóta. Most a felkészülés következik 2013-ra, amikor is mindenképpen külföldön szeretnénk folytatni a pályafutásunkat.

Köszönet a támogatóknak!

- Fleetconcept Rally Team -

Címkék: Rallyverseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.