Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Április 21. 07:44, szerda | Helyi

KALUZRA TÁMADT

KALUZRA TÁMADT

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves Budapesten élő nő ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt.

A vádirat szerint a nő 2021. március 10-én délután, vonattal utazott Budapestről Kisvárdára, gyermeke és egy kistestű kutya kíséretében. A jegyvizsgáló felhívta a nő figyelmét arra, hogy szabálytalanul (kisállat szállító box és veszettség elleni oltási bizonyítvány nélkül) szállítja az ebet. Erre a nő trágár szidalmakat szórt a jegyellenőrre, aki figyelmeztette, ki fogja zári az utazásból, amennyiben nem hagy fel otromba viselkedésével. Ezt követően a kalauz folytatta munkáját, s már négy kocsival arrébb kezelte a menetjegyeket, amikor az egyik utas szól neki, hogy a nő még mindig botrányosan viselkedik. Ekkor a jegyvizsgáló telefonon rendőröket kért a szolnoki vasútállomásra, s közölte a hőbörgő utassal, hogy Szolnokon le fogja szállíttatni a vonatról, viselkedése és a szabálytalanul szállított eb miatt.
Erre a nő megfenyegette a kalauzt, hogy el fogja vágni a torkát, illetőleg az összes ismerősét oda fogja hívni a szolnoki vasútállomásra, és elintézik őt. A nő fenyegetése komolyságát azzal bizonygatta, hogy kihangosította mobiltelefonját, amelyen egy (az eljárás során be nem azonosított) férfi emelt hangon megismételte a nő által mondottakat.

A szolnoki vasútállomáson a jegyvizsgáló által értesített rendőrök intézkedés alá vonták a nőt, aki miatt a vonat csak jelentős késéssel, 51 perc múlva indulhatott tovább.
A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzéses eljárás keretében, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjon ki a vádlottal szemben.

Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Címkék: fenyegetés, kalauz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.