Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 09. 10:17, szombat | Helyi

KARCAGI MÁK KARCAGI FÖLDBEN

KARCAGI MÁK KARCAGI FÖLDBEN

Elvetették a mákot a karcagi földeken. Az idő még nem alkalmas a komolyabb kerti munkák elvégzésére, de a mákon kívül a sárgarépa és a petrezselyem is a földbe kerülhet.

Kedvező volt a téli időjárás a karcagi földeken. Igaz, hogy csapadékra és a hidegre még szükség van, de a kiskerti gazdák nem panaszkodnak.

- Ez a tél kedvezőnek ígérkezett eddig, aránylag volt csapadék, reméljük a kimenetel nem lesz olyan goromba, mert pótolni valója lenne a télnek, mert még nem volt meg az a hideg ami a károsítóknak kellett volna. - mondta Ézsiás Antal.

A természet már éled, lassan a kerti munkákat is el lehet kezdeni, de nem szabad kapkodni.
Jelenleg kézimunkát lehet végezni, mert a gépek még nem tudnak a földekre menni.

- Kisterületű növényeket, a mákot, sárgarépát, petrezselymet már el lehett vetni, mert kedvez neki az idő. A mák került elsőnek a földbe, februrá legutolsó napjaiban, március első napjaiban el kell vetni, mert később már nem fog kikelni. Ha a mákot hideg éri kikelés után, azt átvészeli.

A szakember szerint a tápanyagutánpótlást ilyenkor még nem kell elvégezni, azt ősszel kellett megtenni. A műtrágyát nem lehet bedolgozni ilyenkor a talajba.

Ilyenkor a kerti munkák alapja a kézi vetőgépek használata. A mákot 55 centiméteres sortávolságra kell vetni, hogy jó termésünk legyen.

A komolyabb munkákat március közepén kezdhetik meg a gazdák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.