Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2018. December 05. 14:41, szerda | Helyi

KARCAGON IS GYORSULNAK AZ ELJÁRÁSOK

KARCAGON IS GYORSULNAK AZ ELJÁRÁSOK

Az új büntetőeljárási törvénynek köszönhetően Karcagon is gyorsulnak az eljárások.

Karcagi Járási Ügyészség még 2018. szeptemberében vádiratot nyújtott be a Karcagi Járásbíróságra egy 48 éves kisújszállási férfi ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

A bíróság kedden előkészítő ülést tartott az ügyben, ahol az ügyész indítványozta, hogy amennyiben a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri a bíróság a vádlottat – akit ebben az évben már többször tetten értek ittas állapotban elkövetett járművezetésen - 1 év 6 hónap tartamú fogházra, 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.

A vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismerte és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A Karcagi Járásbíróság az ügyész felszólalását követően a vádirati tényállás és jogi minősítés alapján az ügyész úgynevezett mértékes indítványával egyezően szabta ki a büntetését.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be enyhítés érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 09:34, péntek | Helyi

Bejutottak a döntőbe

Karcagi SZC Varró István SZKI. kispályás focicsapata a közelmúltban ismét szép sikereket ért el. Fodor Csaba testnevelő tanár, amelyik versenyrendszerbe benevezte csapatát.

2019. Május 24. 09:33, péntek | Helyi

Zavaró gallyak

A fás szárú növények ágai a villamosenergia-ellátás üzembiztonságát nagymértékben zavarják, esetenként veszélyeztetik Karcagon.

2019. Május 24. 09:32, péntek | Helyi

Hétvégén választunk

2019-ben európai parlamenti választásokat tartanak Magyarországon, mely a negyedik ilyen jellegű voksolás az ország történetében. A szavazás időpontja 2019. május 26.

2019. Május 24. 09:31, péntek | Helyi

Megindult a forgalom

Megindult a vasúti és a közúti forgalom a kiskörei Tisza-hídon, amely a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében újul meg.