Városlista
2019. február 24, vasárnap - Mátyás

Hírek

2018. December 05. 14:41, szerda | Helyi

KARCAGON IS GYORSULNAK AZ ELJÁRÁSOK

KARCAGON IS GYORSULNAK AZ ELJÁRÁSOK

Az új büntetőeljárási törvénynek köszönhetően Karcagon is gyorsulnak az eljárások.

Karcagi Járási Ügyészség még 2018. szeptemberében vádiratot nyújtott be a Karcagi Járásbíróságra egy 48 éves kisújszállási férfi ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

A bíróság kedden előkészítő ülést tartott az ügyben, ahol az ügyész indítványozta, hogy amennyiben a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri a bíróság a vádlottat – akit ebben az évben már többször tetten értek ittas állapotban elkövetett járművezetésen - 1 év 6 hónap tartamú fogházra, 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.

A vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismerte és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A Karcagi Járásbíróság az ügyész felszólalását követően a vádirati tényállás és jogi minősítés alapján az ügyész úgynevezett mértékes indítványával egyezően szabta ki a büntetését.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be enyhítés érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 23. 18:33, szombat | Helyi

ÚJ ISKOLABUSZ TOMAJMONOSTORÁN

- Az iskolában közel 100, az óvodában pedig közel 20-25 bejáró gyereket szállítunk a környező településekről és ennek a szállítását nem lehet a volán járatokkal megoldani.

2019. Február 23. 10:35, szombat | Helyi

Védelem és biztonságpolitika

A biztonságpolitikai esték vendége volt február 20-án a Déryné Kulturális Központban dr. Demkó Attila védelem és biztonságpolitikai szakértő a 20 éves magyar NATO tagságról szólt.

2019. Február 22. 20:19, péntek | Helyi

TAGGYŰLÉS A SORSTÁRSAK HÁZÁBAN

A Sorstársak Házában tartotta február 8-án taggyűlését az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület Karcagi Szervezete.

2019. Február 22. 20:14, péntek | Helyi

KÖZMUNKA PROGRAM KUNMADARASON

Guba László Kunmadaras község polgármestere arról számolt be televíziónknak, hogy milyen a településen folyó közmunkaprogram, amely mintegy 153 főt foglalkoztat.