Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 16. 19:00, szerda | Helyi

KASSÁN VENDÉGESKEDTEK A BILJANÁSOK

KASSÁN VENDÉGESKEDTEK A BILJANÁSOK

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium keretein belül Major János tanár úr vezette Biljana tánccsoport Kassán, a nemzeti kisebbségek kulturális rendezvényén lépett fel.

Mint Kele Ádámtól, az együttes tagjától megtudtuk, a 21. alkalommal megrendezett kulturális esten a helyi nemzetiségi csoportok zenével, tánccal, énekkel népszerűsítették saját kultúrájukat, s valamennyi kisebbség „delegált” egy-egy fellépőt.

A külföldi vendég ezen a találkozón az idén 15 éves bolgár táncegyüttes, a Biljana volt. Kassán 10 kisebbség képviselői élnek (magyar, roma, lengyel, ruszin, ukrán, orosz, zsidó, német, cseh, bolgár), illetve szerveződnek különböző egyesületekbe és részt vesznek a hagyományőrzésben.

A nemzetiségi esten való fellépésen kívül a tánccsoportnak lehetősége volt több felvidéki magyar emlékhely felkeresésére is, többek között Bártfán és Kassán is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.