Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 22. 08:12, szerda | Kék hírek
Forrás: mti/Fotó: police.hu

Katalizátorokra szakosodott tolvajokat fogták el Nógrádban

Katalizátorokra szakosodott tolvajokat fogták el Nógrádban

Egy erdőkertesi férfit és egy isaszegi nőt fogtak el Nógrád megyében, parkoló autók katalizátorát vágták le és lopták el az ország több részén - közölte a megyei főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Kiss Gábor elmondta: a nyomozás adatai alapján a 28 éves férfi február 10-e és május 14-e között különböző napszakokban az ország több településén - Salgótarjánban, Gyöngyösön, Jobbágyiban és Vácon - összesen nyolc parkoló autó katalizátorát vágta le és lopta el.

A férfinak négy esetben segítséget nyújtott 29 éves élettársa is.

A tolvajok ipari létesítmények vagy kórház előtt parkoló járművekről éppúgy loptak, mint iskola előtt álló autókról.

Kiss Gábor közölte: az ügyben a pásztói rendőrkapitányság folytat eljárást, és azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak máshol is követettek-e el hasonló bűncselekményt.

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte az erdőkertesi férfi letartóztatását.

A cselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, több büntetőeljárás is folyik ellene, 2019 májusában az őt igazoltatni akaró rendőrök elől is megpróbált elmenekülni - tette hozzá.

A férfi élettársa szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:07, péntek | Kék hírek

SE PÉNZ, SE TERMÉK

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Kék hírek

RABLÁS MIATT HÁRMAN ŐRIZETBEN

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.

2024. Április 16. 18:26, kedd | Kék hírek

TÍZ DÍLER RENDŐRKÉZEN

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.