Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 15. 13:28, hétfő | Helyi

Katasztrófavédelem hírei

Katasztrófavédelem hírei

\"Hiába volt rövidebb az elmúlt hétvége, a tűzoltók nem unatkoztak szombaton és vasárnap.

"Hiába volt rövidebb az elmúlt hétvége, a tűzoltók nem unatkoztak szombaton és vasárnap. Több helyszínen kellett szabadtéri tüzeket megfékezni, de épülettüzeknél és baleseteknél is szükség volt beavatkozásra. Sajnos a hétvégének súlyos sérültje és halálos áldozata is volt.

Szabadtéri tüzek miatt összesen tizenhat riasztás érkezett a megyei műveletirányításra. Bel- és külterületen egyaránt történtek ilyen jellegű események. Volt, ahol csak pár négyzetméter égett le, de Tiszaszentimrénél például közel húsz hektár vált a lángok martalékává.

Mindezek mellett sikerült szombaton végérvényesen felszámolni azt a káreseményt, amely még október 6-án kezdődött Rákóczifalva határában, egy állattartó telepen. A létesítményben mintegy 30 méter hosszan egy körülbelül 3-4 méter magas trágyakazal kapott lángra öngyulladás miatt. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet, majd utána napokon keresztül felügyelet alatt tartották a folyamatosan izzó kazlat, nehogy visszagyulladjon. Az eset során nem sérült meg senki.

Két helyen épületek semmisültek meg. A jászberényi Mező utcában egy 35 négyzetméteres garázs és a benne lévő személygépkocsi égett teljes terjedelmében. A város hivatásos tűzoltói három járművel érkeztek a helyszínre és négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Senki sem sérült meg.

Kisújszálláson egy 120 négyzetméteres családi ház, valamint egy hozzá épített 16 négyzetméteres garázs tetőszerkezete égett vasárnap éjszaka, a József Attila utcában. A karcagi és a mezőtúri hivatásos, valamint a kisújszállási önkormányzati tűzoltókat riasztották az esethez, de a helyszínre vonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az egységek három vízsugárral oltották a lángokat, miközben védősugár fedezete mellett, légzőkészülékben behatoltak az épületbe, ahonnan egy sérült embert, egy kutyát és egy gázpalackot is kihoztak. A sérült a helyszínen életét vesztette, az állatnak nem esett baja.

A közúti balesetek sorából az a tiszaföldvári esemény emelkedett ki, amely során lesodródott az útról és árokba hajtott egy személygépkocsi vasárnap hajnalban a 442-es úton. A jármű nekicsapódott egy távközlő kábel oszlopának, illetve megrongálta két ingatlan kerítését is. A kunszentmártoni hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók motoros fűrésszel avatkoztak be a bozótos eltávolítása miatt, áramtalanították az autót, majd a benne lévő két sérült kiszabadítását kezdték meg feszítővágó berendezés segítségével. A sérültek közül az egyik könnyű, a másik viszont súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Egy mentőautón is segíteni kellett szombaton délután, amely a 4-es főút mentén hajtott az árokba, de nem borult fel. A jármű egy beteget szállított, érte egy másik mentőautót küldtek. A szolnoki hivatásos tűzoltók vontatták ki a járművet az árokból, sérülés nem történt."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A BERUHÁZÁS

A gyepet vetik, a sportszereket szerzik be a leendő sportkomplexumban. Jelen állás szerint semmi sem veszélyezteti a május végi nyitást. Az utolsó simításokat Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is szemügyre vette.