Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 20. 19:53, péntek | Helyi
Forrás: KARCAG TV

KATASZTRÓFAVÉDELMI VERSENY

KATASZTRÓFAVÉDELMI VERSENY

a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kisújszálláson rendezte meg a területi ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt és a Vöröskereszt területi elsősegélynyújtó versenyét felsősöknek és középiskolásoknak.

Mint Heinfarth György tű.alezredes, a versenyről elmondta, a benevezett 17 csapatnak 11 állomáson kellett bizonyítania felkészültségét.

A játékos vetélkedőn a gyerekek számot adnak a megszerzett tűz- és polgári védelmi, iparbiztonsági, baleset-megelőzési, fogyasztóvédelmi, környezetvédelmi és térképészeti ismereteikről.

A tűzoltóautók felszereléseit is fel kellett ismerniük, volt fecskendőszerelés és célba lövés vízsugárral, a tájoló használata, a homokzsákokból nyúlgát építése is feladat volt.

A Vöröskeresztes feladatok az elsősegélynyújtás szabályairól, a járványok és fertőzések elleni védekezés eszközeiről, valamint az egyes veszélyhelyzetekben szükséges tudni a tennivalókról - így a szituációs feladatok között a sebesültek ellátása és egy totó kitöltése is - várt a diákokra tudtuk meg Orvos Anettától, a VK karcagi szervezete vezetőjétől.

Az OMSZ karcagi munkatársai előtt adtak számot a diákok a sebellátásból, az ambubabás újraélesztésből és a szabályos mentőhívást is minden állomáson el kellett mondaniuk.

A verseny célja, hogy felnőttként is tudjanak segíteni, ha hasonló balesetet látnak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.