Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Április 22. 09:38, hétfő | Helyi

KATASZTRÓFAVÉDELMI VERSENY

KATASZTRÓFAVÉDELMI  VERSENY

Területi Elsősegélynyújtó és Katasztrófavédelmi Versenyt tartottak április a kunhegyesi sportcsarnokban.

A versenyre hét település - Kunhegyes, Tiszafüred, Kenderes, Karcag, Nagyiván, Kisújszállás, Abádszalók -
15 általános és középiskolás csapata jutott be - tudtuk meg Molnár László ezredestől, a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjétől.

A csapatok számot adtak polgárvédelmi és tűzoltói felkészültségükről is a 12 állomáson.

A katasztrófavédelmi versennyel egy időben volt a területi vöröskeresztes elsősegélynyújtó verseny döntője is. Mint Orvos Anetta Csillától, a Vöröskereszt Karcagi Területi Szervezete vezetőjétől megtudtuk, elméleti Vöröskereszt történeti kérdésekre is válaszoltak a csapatok, a gyakorlati helyszíneken égési, baleseti sérülteket láttak el, s közben az ambubabán az újraélesztést is bemutatták a mentősökből álló zsűri előtt.

A szakember szerint a versenyre érkező fiatalok nagyon felkészültek voltak és biztos nem fognak kétségbe esni, ha ugyanilyen eseteket látnak az utcán. A verseny győztesei a szolnoki megyei döntőn vesznek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 09:34, péntek | Helyi

Bejutottak a döntőbe

Karcagi SZC Varró István SZKI. kispályás focicsapata a közelmúltban ismét szép sikereket ért el. Fodor Csaba testnevelő tanár, amelyik versenyrendszerbe benevezte csapatát.

2019. Május 24. 09:33, péntek | Helyi

Zavaró gallyak

A fás szárú növények ágai a villamosenergia-ellátás üzembiztonságát nagymértékben zavarják, esetenként veszélyeztetik Karcagon.

2019. Május 24. 09:32, péntek | Helyi

Hétvégén választunk

2019-ben európai parlamenti választásokat tartanak Magyarországon, mely a negyedik ilyen jellegű voksolás az ország történetében. A szavazás időpontja 2019. május 26.

2019. Május 24. 09:31, péntek | Helyi

Megindult a forgalom

Megindult a vasúti és a közúti forgalom a kiskörei Tisza-hídon, amely a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében újul meg.