Városlista
2018. április 22, vasárnap - Csilla

Hírek

2018. Április 15. 08:32, vasárnap | Helyi

Katasztrófavédelmi verseny

Katasztrófavédelmi verseny

A játékos vetélkedőn a gyerekek számot adnak a megszerzett tűz- és polgári védelmi, iparbiztonsági, baleset-megelőzési, fogyasztóvédelmi, környezetvédelmi és térképészeti ismereteikről.

A Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kisújszálláson rendezte meg a területi ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt és a Vöröskereszt területi elsősegélynyújtó versenyét felsősöknek és középiskolásoknak. Mint Heinfarth György tű.alezredes, a versenyről elmondta, a a benevezett 17 csapatnak 11 állomáson kellett bizonyítania felkészültségét.


A játékos vetélkedőn a gyerekek számot adnak a megszerzett tűz- és polgári védelmi, iparbiztonsági, baleset-megelőzési, fogyasztóvédelmi, környezetvédelmi és térképészeti ismereteikről. A tűzoltóautók felszereléseit is fel kellett ismerniük, volt fecskendőszerelés és célba lövés vízsugárral, a tájoló használata, a homokzsákokból nyúlgát építése is feladat volt.

A Vöröskeresztes feladatok az elsősegélynyújtás szabályairól, a járványok és fertőzések elleni védekezés eszközeiről, valamint az egyes veszélyhelyzetekben szükséges tudni- és tennivalókról - így a szituációs feladatok között a sebesültek ellátása és egy totó kitöltése is - várt a diákokra tudtuk meg Orvos Anettától, a VK karcagi szervezete vezetőjétől. Az OMSZ karcagi munkatársai előtt adtak számot a diákok a sebellátásból, az ambubabás újraélesztésből és a szabályos mentőhívást is minden állomáson el kellett mondaniuk. Az a cél, hogy felnőttként is tudjanak segíteni, ha hasonló balesetet látnak - mondta Jenei Zoltán állomásvezető.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 21. 08:56, szombat | Helyi

Tájékoztatás: Segítség a fűnyírásban

A Fidesz Karcagi Szervezetének képviselői segítséget szeretnének nyújtani idős, beteg, mozgássérült, illetve gyermeküket egyedül nevelő lakótársainknak a fűnyírásban.

2018. Április 20. 20:01, péntek | Helyi

MESEVARÁZS

A MIEÓ Mesevarázs Munkaközössége H. Tóth Jánosné vezetésével az Ifjúsági Házban a Csillagszemű juhász című mese feldolgozására várta a kilenc óvoda egy-egy csoportját.

2018. Április 20. 19:55, péntek | Helyi

KÉSZÜL A SZEZONRA BEREKFÜRDŐ

Határon túlról és a szomszéd településekről is érkeznek vendégek a bereki gyógyvizű strandra.

2018. Április 20. 19:53, péntek | Helyi

KATASZTRÓFAVÉDELMI VERSENY

a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kisújszálláson rendezte meg a területi ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt és a Vöröskereszt területi elsősegélynyújtó versenyét felsősöknek és középiskolásoknak.