Városlista
2018. szeptember 24, hétfő - Gellért

Hírek

2018. Április 15. 08:32, vasárnap | Helyi

Katasztrófavédelmi verseny

Katasztrófavédelmi verseny

A játékos vetélkedőn a gyerekek számot adnak a megszerzett tűz- és polgári védelmi, iparbiztonsági, baleset-megelőzési, fogyasztóvédelmi, környezetvédelmi és térképészeti ismereteikről.

A Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kisújszálláson rendezte meg a területi ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt és a Vöröskereszt területi elsősegélynyújtó versenyét felsősöknek és középiskolásoknak. Mint Heinfarth György tű.alezredes, a versenyről elmondta, a a benevezett 17 csapatnak 11 állomáson kellett bizonyítania felkészültségét.


A játékos vetélkedőn a gyerekek számot adnak a megszerzett tűz- és polgári védelmi, iparbiztonsági, baleset-megelőzési, fogyasztóvédelmi, környezetvédelmi és térképészeti ismereteikről. A tűzoltóautók felszereléseit is fel kellett ismerniük, volt fecskendőszerelés és célba lövés vízsugárral, a tájoló használata, a homokzsákokból nyúlgát építése is feladat volt.

A Vöröskeresztes feladatok az elsősegélynyújtás szabályairól, a járványok és fertőzések elleni védekezés eszközeiről, valamint az egyes veszélyhelyzetekben szükséges tudni- és tennivalókról - így a szituációs feladatok között a sebesültek ellátása és egy totó kitöltése is - várt a diákokra tudtuk meg Orvos Anettától, a VK karcagi szervezete vezetőjétől. Az OMSZ karcagi munkatársai előtt adtak számot a diákok a sebellátásból, az ambubabás újraélesztésből és a szabályos mentőhívást is minden állomáson el kellett mondaniuk. Az a cél, hogy felnőttként is tudjanak segíteni, ha hasonló balesetet látnak - mondta Jenei Zoltán állomásvezető.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 24. 08:13, hétfő | Helyi

V. Karcagi Traktoros Ügyességi Verseny

A verseny előtt látványos bemutatókat tartottak.

2018. Szeptember 23. 18:38, vasárnap | Helyi

Szántóverseny

Fotógalériával

2018. Szeptember 22. 14:12, szombat | Helyi

IV. Kun Világtalálkozó

A Nagykunság fővárosában, Karcagon találkoztak a kunok a Kun hagyományok napján. A IV. Kun Világtalálkozó keretében megszervezett rendezvényen a hagyományőrzés és a lovassportok kapták a főszerepet.

2018. Szeptember 21. 15:34, péntek | Helyi

20 éves a karcagi Kazah Konzulátus

A IV. Kunok Világtalálkozója keretében a 20 éve megnyitott Tiszteletbeli Kazah Konzulátust ünnepelték Karcagon.