Városlista
2018. július 16, hétfő - Valter

Hírek

2018. Április 15. 08:32, vasárnap | Helyi

Katasztrófavédelmi verseny

Katasztrófavédelmi verseny

A játékos vetélkedőn a gyerekek számot adnak a megszerzett tűz- és polgári védelmi, iparbiztonsági, baleset-megelőzési, fogyasztóvédelmi, környezetvédelmi és térképészeti ismereteikről.

A Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kisújszálláson rendezte meg a területi ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt és a Vöröskereszt területi elsősegélynyújtó versenyét felsősöknek és középiskolásoknak. Mint Heinfarth György tű.alezredes, a versenyről elmondta, a a benevezett 17 csapatnak 11 állomáson kellett bizonyítania felkészültségét.


A játékos vetélkedőn a gyerekek számot adnak a megszerzett tűz- és polgári védelmi, iparbiztonsági, baleset-megelőzési, fogyasztóvédelmi, környezetvédelmi és térképészeti ismereteikről. A tűzoltóautók felszereléseit is fel kellett ismerniük, volt fecskendőszerelés és célba lövés vízsugárral, a tájoló használata, a homokzsákokból nyúlgát építése is feladat volt.

A Vöröskeresztes feladatok az elsősegélynyújtás szabályairól, a járványok és fertőzések elleni védekezés eszközeiről, valamint az egyes veszélyhelyzetekben szükséges tudni- és tennivalókról - így a szituációs feladatok között a sebesültek ellátása és egy totó kitöltése is - várt a diákokra tudtuk meg Orvos Anettától, a VK karcagi szervezete vezetőjétől. Az OMSZ karcagi munkatársai előtt adtak számot a diákok a sebellátásból, az ambubabás újraélesztésből és a szabályos mentőhívást is minden állomáson el kellett mondaniuk. Az a cél, hogy felnőttként is tudjanak segíteni, ha hasonló balesetet látnak - mondta Jenei Zoltán állomásvezető.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 16. 11:35, hétfő | Helyi

Új kosárlabda pályát adtak át Karcagon

Új sportkomplexummal bővült Karcag.

2018. Július 16. 08:46, hétfő | Helyi

Vadgesztenye fesztivál

Fejlesztések Kenderesen is...

2018. Július 15. 19:03, vasárnap | Helyi

Kipróbálhatták a búvárkodást is

A napot a helyi TBC zenekar koncertjével zárták...

2018. Július 13. 09:07, péntek | Helyi

Felújítás alatt

A Tisza-tó térsége közlekedésében nagyon fontos szerepet játszik ...