Városlista
2018. december 18, kedd - Auguszta

Hírek

2018. Április 15. 08:32, vasárnap | Helyi

Katasztrófavédelmi verseny

Katasztrófavédelmi verseny

A játékos vetélkedőn a gyerekek számot adnak a megszerzett tűz- és polgári védelmi, iparbiztonsági, baleset-megelőzési, fogyasztóvédelmi, környezetvédelmi és térképészeti ismereteikről.

A Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kisújszálláson rendezte meg a területi ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt és a Vöröskereszt területi elsősegélynyújtó versenyét felsősöknek és középiskolásoknak. Mint Heinfarth György tű.alezredes, a versenyről elmondta, a a benevezett 17 csapatnak 11 állomáson kellett bizonyítania felkészültségét.


A játékos vetélkedőn a gyerekek számot adnak a megszerzett tűz- és polgári védelmi, iparbiztonsági, baleset-megelőzési, fogyasztóvédelmi, környezetvédelmi és térképészeti ismereteikről. A tűzoltóautók felszereléseit is fel kellett ismerniük, volt fecskendőszerelés és célba lövés vízsugárral, a tájoló használata, a homokzsákokból nyúlgát építése is feladat volt.

A Vöröskeresztes feladatok az elsősegélynyújtás szabályairól, a járványok és fertőzések elleni védekezés eszközeiről, valamint az egyes veszélyhelyzetekben szükséges tudni- és tennivalókról - így a szituációs feladatok között a sebesültek ellátása és egy totó kitöltése is - várt a diákokra tudtuk meg Orvos Anettától, a VK karcagi szervezete vezetőjétől. Az OMSZ karcagi munkatársai előtt adtak számot a diákok a sebellátásból, az ambubabás újraélesztésből és a szabályos mentőhívást is minden állomáson el kellett mondaniuk. Az a cél, hogy felnőttként is tudjanak segíteni, ha hasonló balesetet látnak - mondta Jenei Zoltán állomásvezető.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 18. 18:48, kedd | Helyi

Jégvirág

Jégvirág címmel karácsonyi mesemondó versenyt rendezett a Csokonai Könyvtár az első és másodikos gyerekeknek.

2018. December 17. 17:17, hétfő | Helyi

Heti állásajánlat

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2018. December 17. 09:23, hétfő | Helyi

Baleset Kunhegyes külterületén

Haladása során későn észlelte

2018. December 16. 09:12, vasárnap | Helyi

Felújítás 820 millió forintból Szajolnál

Közel 820 millió forintból a közelmúltban befejeződött a 4-es számú főút négysávos, mintegy 5,4 kilométeres szakasza útburkolatának felújítása Szajolnál.