Városlista
2019. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 15. 08:32, vasárnap | Helyi

Katasztrófavédelmi verseny

Katasztrófavédelmi verseny

A játékos vetélkedőn a gyerekek számot adnak a megszerzett tűz- és polgári védelmi, iparbiztonsági, baleset-megelőzési, fogyasztóvédelmi, környezetvédelmi és térképészeti ismereteikről.

A Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kisújszálláson rendezte meg a területi ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt és a Vöröskereszt területi elsősegélynyújtó versenyét felsősöknek és középiskolásoknak. Mint Heinfarth György tű.alezredes, a versenyről elmondta, a a benevezett 17 csapatnak 11 állomáson kellett bizonyítania felkészültségét.


A játékos vetélkedőn a gyerekek számot adnak a megszerzett tűz- és polgári védelmi, iparbiztonsági, baleset-megelőzési, fogyasztóvédelmi, környezetvédelmi és térképészeti ismereteikről. A tűzoltóautók felszereléseit is fel kellett ismerniük, volt fecskendőszerelés és célba lövés vízsugárral, a tájoló használata, a homokzsákokból nyúlgát építése is feladat volt.

A Vöröskeresztes feladatok az elsősegélynyújtás szabályairól, a járványok és fertőzések elleni védekezés eszközeiről, valamint az egyes veszélyhelyzetekben szükséges tudni- és tennivalókról - így a szituációs feladatok között a sebesültek ellátása és egy totó kitöltése is - várt a diákokra tudtuk meg Orvos Anettától, a VK karcagi szervezete vezetőjétől. Az OMSZ karcagi munkatársai előtt adtak számot a diákok a sebellátásból, az ambubabás újraélesztésből és a szabályos mentőhívást is minden állomáson el kellett mondaniuk. Az a cél, hogy felnőttként is tudjanak segíteni, ha hasonló balesetet látnak - mondta Jenei Zoltán állomásvezető.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 23. 13:15, kedd | Helyi

Átadták a Karcagi Rendőrkapitányság új épületét

A miniszter elmondta, hogy az új épület, a magas elismertség azonban kötelez is.

2019. Április 22. 09:39, hétfő | Helyi

KÖZMUNKAPROGRAM ABÁDSZALÓKON

Balogh Gyula Abádszalók város polgármestere arról számolt be a Karcag Televíziónak, hogy hogyan alakul a településen a közmunkaprogram.

2019. Április 22. 09:38, hétfő | Helyi

KATASZTRÓFAVÉDELMI VERSENY

Területi Elsősegélynyújtó és Katasztrófavédelmi Versenyt tartottak április a kunhegyesi sportcsarnokban.

2019. Április 19. 20:05, péntek | Helyi

MUZSIKÁS EGYÜTTES KARCAGON

Muzsikás együttes több, mint 10 éve járja az ország általános- és középiskoláit a Rendhagyó énekóra MOL-ban programjukkal.