Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Április 14. 14:48, csütörtök | Helyi

Kátyúznak a városban

Kátyúznak a városban

Megkezdték a meleg aszfaltos kátyú javítást

A Városgondnokság felkészült a tavaszra - tudtuk meg Molnár Pál igazgatótól.

- A szokásos felkészülés most is megtörtént, természetesen a munkák nem most, a jó idő beköszöntével kezdődtek- mondta. Március óta elindultak a közmunkaprogramok, közel ötszáz fő dolgozik jelenleg a Városgondnokság kötelékében a mezőgazdasági programtól, a közutas, a parkfenntartás, a kerékpárutak karbantartásén keresztül a belvízprogramokon át. Így a jó időben a főtéren is elkezdődtek a parkfenntartási programok. A parkmunkákon kívül láthatjuk, hogy a tél során nagyon sok kátyú keletkezett a város útjain.. A tegnapi napon megkezdtük a meleg aszfaltos kátyú javítást, de még akadozik a munka, mert a keverők még nem indultak be teljes kapacitással. Így tegnap is csak délben tudtunk aszfaltot leszállítani, de folyamatosan érkezik az aszfalt és így végezzük a munkát.

- Hol tart a palántanevelés?

- A mezőgazdasági munkáknál is az előkészülést már megkezdtük, hiszen a palántázás már megtörtént, hiszen üvegházzal is rendelkezik a Városgondokság. Idén nemcsak zöldség-, hanem hanem virágpalántákat is, mert szeretnénk magunk minél több virágot előállítani, hogy ne vásárolnunk kelljen, csak a magokat kelljen megvenni. Ezek a fűtött melegházakban előállíthatók. Vannak zöldségfélék, melyek magjai már a földben vannak, így várjuk rá az esőt.

- Lesz-e belvízprogram?

- Igen, már ez is elindult, a zárt csatornák kialakítása zajlik, de a a legnagyobb munkánk idén a 2-0-0-as csatorna egy szakaszánál a falazat betonelemekkel való kibélelése lesz. Elkezdődött Folynak a mezőgazdasági földutak rendbe tétele. Sok nagyon rossz állapotban van, hiszen a rajta járó nagy mezőgazdasági gépek tönkretették. Látható, hogy rendkívül sok munkánk van, melyhez nagy létszámmal dolgozhatunk, a pályázatunk 100 százalékos támogatást nyert. Az értékteremtő beruházások támogatását is megpályáztuk, így a Startmunka révén 30 fő végzi a térkőburkolatok gyártását, valamint a műhelyben a szükséges szerszámok és a padok javítása is folyik. A parkok megújítása is folytatódik. A faültetés is a vége felé közeledünk, közel 300 fát ültettünk ki a város területén parkokba, s az utak mellé. Az elmúlt évhez képest a növényvédelemre is több pénzt tudtunk fordítani, így megtörtént a platánfák, gesztenyefák lemosó permetezése is.

- Hol tart a leendő rendőrségi épületnél a bontás?

- Nagyon jól haladunk, így május végi határidőt tudjuk tartani.

Címkék: aszfalt, Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.