Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Október 28. 05:02, szombat | Helyi

KÉPZELET SZÁRNYÁN

KÉPZELET SZÁRNYÁN

A Képzelet szárnyán kiállítás a Déryné Kulturális Központban a Madarász Imre Egyesített Óvoda óvodapedagógusai és egy dajka kreatív alkotásait mutatta be a nagyközönségnek.

Nagy Tiborné igazgatóhelyettest, az egyik alkotót kérdeztük a kiállításról.

- Nagyon nagy öröm számunkra ez a mai délután, hiszen egy olyan megtiszteltető felkérést kaptunk, hogy ezen a kiállításon megmutathatjuk az intézményünk alkotókedvű tagjainak gyönyörű szép alkotásait, így szélesebb körben, a városban is megismerkedhetnek ezekkel a gyönyörű szép tárgyakkal.
A kiállításon Nagy Tiborné Mariann (Táncsics 17. sz. Óvoda), Lövei Gáborné Ibolya (Csokonai úti Óvoda), Tóthné Török Judit (SZIM Óvoda) óvodapedagógusok és Magyar Olga dajka (Takács Péter úti Óvoda) alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

- A kiállítóknak nehéz volt összeszedni a sok alkotásból a legjobbakat, legkedvesebbeket.
- Nagyon nehéz volt dönteni, de mivel az intézményünk valamennyi csoportja is el fog látogatni a kiállításra, igyekeztünk mindannyian olyan alkotásokból kiválogatni a kiállított tárgyainkat, amelyek a gyerekekhez is közelebb állhatnak.

- A kiállításon ötleteket is lehet gyűjteni.
- A csoportszobákban, illetve az intézményünk tehetségműhelyeiben lehetősége van a gyermekeknek a különböző technikákkal ismerkedniük és nagyon fogékonyak erre. A kiállításon a Csokonai úti óvoda Búzavirág Tehetséggondozó Műhelye fog egy gyönyörű szép zenés- táncos műsort adni, ezzel köszöntve a látogató kedves vendégeinket. Rauschenberger Gáborné Rózsika tagóvodavezető és Kovácsné Vadai Viktória óvodapedagógus készítették fel a gyermekeket és egy népi táncos, játékfűzéses műsort fogunk tőlük látni.

A megnyitón a Csokonai utcai óvodások műsorát követően Balajtiné Sütő Margit mb. igazgató mutatta be az alkotó művészeket és köszönte meg munkájukat egy-egy csokor virággal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.