Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Május 09. 19:40, kedd | Helyi

Kerékpáros pályát adtak át Karcagon

Kerékpáros pályát adtak át Karcagon

Karcagon az erdei kerékpáros pálya átadását - a Lombkorona sétány mellett - egy versennyel kötötték egybe.

Az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester köszöntötte a pályaavatóra és a versenyre érkező fiatalokat, felnőtteket.

- Kedves jelenlévők, hölgyek, urak, kedves gyermekek, versenyzők! Nagy szeretettel köszöntök mindenkit a mai sportlétesítmény átadáson. Nagyon fontos ez a mai nap a számunkra a sportlétesítmény átadás és a szabadidősport szempontjából is. Ma legalább négy fontos nap ér össze: az egyik a redemptio napja, a Jászkun Redemptio 1245-ös önmegváltoztatásának az évfordulója, amely felelősséget ad számunkra, egyfajta előírást a jövőre nézve, arra, hogyan éljük a jövőnket és mit őrizzük meg abból a múltból, amit őseink ránk hagytak.

A másik, ami nagyon fontos, s örülök, hogy van itt egy kutya is közöttünk, hiszen a felelős állattartás napját is ma ünnepeljük, s hogy kint vagyunk a szabadban és egy olyan létesítményt adunk át, ahol egyébként nagyon sok vadállat - nyúl, őz - van, és a természetvédelemnek is része a felelős állattartás, tehát ebből a szempontból is fontos a mai nap.

A harmadik, hiszen 1875-ben ezen a napon rendezte a Magyar Atlétikai Klubok első atlétikai versenyét, tehát a mai nap a magyar sport napja is. Ebből az alkalomból legfontosabb számunkra a ma átadásra kerülő létesítmény, egy olyan új fejlesztést tudunk átadni, amely a szabadidősportot, a mozgást, az egészséges életmódot hivatott szolgálni. Nagyon örülök annak, hogy egy újabb ilyen létesítménnyel gazdagodtunk egy olyan környezetben, ahol már több lehetőség van, s mögöttünk, az építkezésen látszik lesz is sokkal több sportolási lehetőség.

Biztos vagyok benne, hogy szolgálni fogja az egészséges életmódot, a szabadidő hasznos eltöltését, s mindenki, aki ide kijön, legyen az bármilyen évszak, jól fogja érezni magát. Kívánom, hogy ez a mai rendezvény szolgálja ezt a sportélményt! Szeretném megköszönni mindazoknak, akik részt vettek ennek a pályának az elkészítésében. Szeretném megköszönni az Aktív Magyarországért Program támogatását, hiszen nélkülük ez nem valósulhatott volna meg. A helyi lebonyolítóknak, a pályázat kezelőinek, a Karcag Kincse Kft. munkatársainak, az Orbitrex munkatársainak, hogy megtervezték és elkészítették ezt a nagyszerű pályát és mindazoknak, akik segítettek a csinosításában, elkészítésében. Kívánok mindenkinek tartalmas élményt a mai napra és a további használat során is - zárta szavait a városvezető.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő szerint a verseny már az átadás előtt elkezdődött.

- Minden szülő tudja, hogy kiélezett verseny folyik az okos telefon, a számítógép, a szabadidő és a sport között. Mi azt szeretnénk, ha a szabadtéren, vagy akár a sportcsarnokban lévő sport kicsit előnyre tenne szert, hiszen régen azt mondták, hogy a gyerekeket a lakásba hazacsalni volt nehéz az utcáról, az udvarról, a fociból, most pedig kiküldeni nehéz őket.

Bízom benne, hogy azok a fejlesztések, amelyek Karcagon most folyamatban vannak és már megvalósultak - a sportpálya, a pumpapálya, a játszótér és ez a kerékpáros pálya - mindenképpen a győzelmet fogja biztosítani a fiataloknak az aktív sport, a kikapcsolódás és a szabadidő felé, így mindenkinek balesetmentes és jó versenyt is kívánok - zárat szavait a képviselő, majd gyermekeivel maga is benevezett a pályaavató kerékpáros versenyre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.