Városlista
2018. augusztus 20, hétfő - István

Hírek

2018. Június 12. 08:04, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

KERESETT A BEREKFÜRDŐI EPER ÉS MÁLNA

KERESETT A BEREKFÜRDŐI EPER ÉS MÁLNA

Berekfürdőben nagy kereslet van a helyben megtermelt gyümölcsre. Ennek érdekében 2012 óta több gyümölcsfát is telepítettek a városi kertészetben, de a földieper termesztése is 5 éve fontos bevételforrása a településnek.

A közmunkaprogramban megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket a helyi piacon értékesíti az önkormányzat, de jut a helyben működő szállodák konyháira is. Különlegességnek számít a helyi eper és a 3 éve termesztett málna piacra kerülése.

A földieper szüretelése néhány napon belül megkezdődik, a palánták megerősödtek, kártevők nem pusztították, jó termés várható. A földieperet körülbelül június közepéig tudják értékesíteni.

A málna nagyon keresett gyümölcs a településen. Karsainé Erős Ilona elmondta, hogy a telepítésnél figyelembe vették a málna nagy munkaerő igényét, így jelenelg 400 méteren termelik meg a piacra kerülő málna mennyiséget.

A későbbiekben mind az eperből, mind a málnából gyümölcsleveket és szörpöket készítenek a pályázati forrásból megépülő gyümölcs és zöldségfeldolgozó üzemben.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 20. 12:58, hétfő | Helyi

Streetball bajnokság

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napok keretében vasárnap a Kosárliget pályán rendezett streetball bajnokságon közel harminc csapat vett részt a megye több településéről.

2018. Augusztus 20. 10:59, hétfő | Helyi

Fának, majd egy kerítésnek csapódott: a helyszínen vesztette életét a berekfürdői baleset sérültje

Tragédiával kezdődött augusztus 20-a: hétfő éjjel, nem sokkal éjfél után súlyos baleset történt Berekfürdőn.

2018. Augusztus 18. 13:47, szombat | Helyi

2018-as Tour de Hongrie

A Városháza elől rajtolt el szombat délelőtt a Tour de Hongrie 2018 mezőnye. A Magyar Kerékpáros Körversenyen a NKSZ licencével rendelkező, meghívott csapatok vesznek részt.

2018. Augusztus 18. 09:37, szombat | Helyi

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napok

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napokat a Dérynében Dobos László polgármester nyitotta meg, majd a megyei díjjal kitüntetett Déryné Pántlika csoportja adott fergeteges műsort.