Városlista
2018. június 19, kedd - Gyárfás

Hírek

2018. Június 12. 08:04, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

KERESETT A BEREKFÜRDŐI EPER ÉS MÁLNA

KERESETT A BEREKFÜRDŐI EPER ÉS MÁLNA

Berekfürdőben nagy kereslet van a helyben megtermelt gyümölcsre. Ennek érdekében 2012 óta több gyümölcsfát is telepítettek a városi kertészetben, de a földieper termesztése is 5 éve fontos bevételforrása a településnek.

A közmunkaprogramban megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket a helyi piacon értékesíti az önkormányzat, de jut a helyben működő szállodák konyháira is. Különlegességnek számít a helyi eper és a 3 éve termesztett málna piacra kerülése.

A földieper szüretelése néhány napon belül megkezdődik, a palánták megerősödtek, kártevők nem pusztították, jó termés várható. A földieperet körülbelül június közepéig tudják értékesíteni.

A málna nagyon keresett gyümölcs a településen. Karsainé Erős Ilona elmondta, hogy a telepítésnél figyelembe vették a málna nagy munkaerő igényét, így jelenelg 400 méteren termelik meg a piacra kerülő málna mennyiséget.

A későbbiekben mind az eperből, mind a málnából gyümölcsleveket és szörpöket készítenek a pályázati forrásból megépülő gyümölcs és zöldségfeldolgozó üzemben.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 18. 17:33, hétfő | Helyi

Gyerekek is adományoztak beteg és rászoruló társaiknak a UPC segítségével

Összesen 57 zsák, vagyis közel 7000 darab plüssfigura gyűlt össze,

2018. Június 18. 16:07, hétfő | Helyi

Megújult a Karcag-Apavári vadászház

A Nefag Zrt. megújult Karcag-Apavári Vadászházát pénteken adták át ünnepélyesen.

2018. Június 17. 17:27, vasárnap | Helyi

Egyedüli nőként örökös pásztor lett

Újra tizenketten ülnek Hortobágy Örökös pásztorainak asztalánál. A minap a Hortobágyon megtartott titkos szavazáson a pásztorok a karcagi Béres Mihályné Márki Piroskát beválasztották a jeles asztaltársaságba.

2018. Június 17. 17:22, vasárnap | Helyi

Finom az idei cseresznye

Már kapható a piacon a ropogós, nagyszemű magyar cseresznye. Az idei termés jó, az árak tavalyhoz képest minimálisan emelkedtek. Jelenleg 500-600 forintba kerül egy kiló gyümölcs.