Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Április 03. 05:00, hétfő | Helyi

KÉSSEL FENYEGETŐZÖTT

KÉSSEL FENYEGETŐZÖTT

Sorozatosan lopott, majd késsel is fenyegetőzött egy 15 éves fiú Jászapátin. Alig bírták lefogni rokonai az erőszakos fiatalt.

A 15 éves fiú Jászapátin 4 lakóház udvarára is bement és onnan főleg baromfikat lopott, de egy alkalommal láncfűrészt és sarokcsiszolót is elvitt az udvaron lévő melléképületből, ezeket összesen 164 ezer forint értékben – közölte az ügyészség közleményében.

A fiatal korábban megjelent egy jászapáti lakóház előtt és az ott lakó, általa ismert 22 éves fiatal férfitől azt követelte, hogy adjon neki 2000 forintot, mivel az korábban felpróbált egy, a gyanúsított által eladni kívánt ruhát, de azt mégsem vette meg.
Ebből szóváltás alakult ki a két fiatal között, mivel a 22 éves nem akart fizetni a fiatalabbnak. Ennek során a gyanúsított megfenyegette a másik fiút azzal, hogy ebből baja lesz, és „rá fognak menni a házra”, majd előhúzott a zsebéből egy 13 centi pengehosszúságú konyhakést, és tovább követelte a pénzt, miközben a késsel hadonászott.

A 15 éves fiú az egyik helyszínre érkező saját rokona vette el a kést, de ő a pénzt tovább követelve dulakodni kezdett a 22 éves férfivel, és csak két további, a helyszínre érkező rokona tudta őt leállítani.
Az erőszakos fiúval szemben több, vagyon elleni erőszakos, illetve vagyon elleni bűncselekmények miatt is vádat emelt már az ügyészség, amelyek miatt letartóztatásban is volt korábban.

A járási ügyészség indítványa szerint a rendezetlen családi körülmények között élő, gyermekvédelmi intézetből többször is megszökött fiatalkorúval szemben – figyelemmel a most elkövetett bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára is (2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés) – fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye is, mivel a fiatalkorú mind a 22 éves férfit, mind a tanúkat jól ismeri.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványa alapján elrendelte a letartóztatását, melyet javítóintézetben kell végrehajtani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.