Városlista
2018. augusztus 20, hétfő - István

Hírek

2018. Június 12. 08:05, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

KÉSZÜL A KOSÁRPÁLYA

KÉSZÜL A KOSÁRPÁLYA

A Nagyvénkerti lakótelep mellett már javában zajlanak a kosárlabda pálya munkálatai. Erről Szepesi Tiborral, a Déryné Kulturális Központ igazgatójával beszélgettünk a helyszínen.

Már a látványos részt láthatjuk, hiszen hosszú előkészületi munkálatok után elkezdődött a beruházás, mely nemcsak a kosárlabda szerelmeseit, hanem a város valamennyi polgárát érinti.

Aki ismeri ezt a területet tudja, hogy egy utcai kosárpálya volt itt, ami nem tudta azt a minőséget biztosítani ami elvárható egy utcai sportot biztosító teleptől.

Ezért pályázott a város egy olyan pályára, amelyen versenyeket is rendezhetünk. Egy minőségi pályaburkolat kerül kialakításra, s 4 pálya lehetővé teszi egyszerre több csapat számára a játékot, de kosárlabda bajnoki mérkőzések és lejátszásra kerülhetnek majd itt - mondta a sportszakember.

A pálya kialakítása után a későbbiekben a város közösségi teret, kerékpártárolót, kis lelátót, ülőpadokat, a gyerekeknek játékokat helyez majd ide, s önkormányzati és képviselői keretből felújítják a játszóteret is. Az ivókút építését a Déryné Kulturális Központ közmunkásai alakítják ki, így a térhez kapcsolódóan majd ivókút is lesz.

A kosárpálya megvalósítása június 30-án lezárul, s július végére, augusztus elejére reményeink szerint egy nagy kosárlabda tornával fel tudjuk avatni az új pályát. Miután még van terület, folytatni kellene majd. Vizsgáljuk azt is, hogyan tudunk áramot teremteni a területhez, de kiszolgáló helyiségeket - mosdó, WC - is szeretnénk, a sportolók és a szurkolók kiszolgálására - mondta Szepesi Tibor.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 20. 12:58, hétfő | Helyi

Streetball bajnokság

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napok keretében vasárnap a Kosárliget pályán rendezett streetball bajnokságon közel harminc csapat vett részt a megye több településéről.

2018. Augusztus 20. 10:59, hétfő | Helyi

Fának, majd egy kerítésnek csapódott: a helyszínen vesztette életét a berekfürdői baleset sérültje

Tragédiával kezdődött augusztus 20-a: hétfő éjjel, nem sokkal éjfél után súlyos baleset történt Berekfürdőn.

2018. Augusztus 18. 13:47, szombat | Helyi

2018-as Tour de Hongrie

A Városháza elől rajtolt el szombat délelőtt a Tour de Hongrie 2018 mezőnye. A Magyar Kerékpáros Körversenyen a NKSZ licencével rendelkező, meghívott csapatok vesznek részt.

2018. Augusztus 18. 09:37, szombat | Helyi

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napok

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napokat a Dérynében Dobos László polgármester nyitotta meg, majd a megyei díjjal kitüntetett Déryné Pántlika csoportja adott fergeteges műsort.