Városlista
2018. október 20, szombat - Vendel

Hírek

2018. Június 12. 08:05, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

KÉSZÜL A KOSÁRPÁLYA

KÉSZÜL A KOSÁRPÁLYA

A Nagyvénkerti lakótelep mellett már javában zajlanak a kosárlabda pálya munkálatai. Erről Szepesi Tiborral, a Déryné Kulturális Központ igazgatójával beszélgettünk a helyszínen.

Már a látványos részt láthatjuk, hiszen hosszú előkészületi munkálatok után elkezdődött a beruházás, mely nemcsak a kosárlabda szerelmeseit, hanem a város valamennyi polgárát érinti.

Aki ismeri ezt a területet tudja, hogy egy utcai kosárpálya volt itt, ami nem tudta azt a minőséget biztosítani ami elvárható egy utcai sportot biztosító teleptől.

Ezért pályázott a város egy olyan pályára, amelyen versenyeket is rendezhetünk. Egy minőségi pályaburkolat kerül kialakításra, s 4 pálya lehetővé teszi egyszerre több csapat számára a játékot, de kosárlabda bajnoki mérkőzések és lejátszásra kerülhetnek majd itt - mondta a sportszakember.

A pálya kialakítása után a későbbiekben a város közösségi teret, kerékpártárolót, kis lelátót, ülőpadokat, a gyerekeknek játékokat helyez majd ide, s önkormányzati és képviselői keretből felújítják a játszóteret is. Az ivókút építését a Déryné Kulturális Központ közmunkásai alakítják ki, így a térhez kapcsolódóan majd ivókút is lesz.

A kosárpálya megvalósítása június 30-án lezárul, s július végére, augusztus elejére reményeink szerint egy nagy kosárlabda tornával fel tudjuk avatni az új pályát. Miután még van terület, folytatni kellene majd. Vizsgáljuk azt is, hogyan tudunk áramot teremteni a területhez, de kiszolgáló helyiségeket - mosdó, WC - is szeretnénk, a sportolók és a szurkolók kiszolgálására - mondta Szepesi Tibor.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 20. 09:10, szombat | Helyi

Bemutatták a kunok történetéről szóló filmet

A Kunok hazája című ismeretterjesztő film 3 éven keresztül készítette Karácsony Sándor rendező.

2018. Október 19. 15:10, péntek | Helyi

Baleset volt éjszaka

Baleset volt a körforgalomban

2018. Október 18. 18:59, csütörtök | Helyi

Hamarosan elindul a berekfürdői zöldségfeldolgozó üzem

A térkő gyártás mellet a kertészet a legsikeresebb programelem.

2018. Október 17. 08:47, szerda | Helyi

Új udvari Játékok