Városlista
2019. január 23, szerda - Zelma

Hírek

2018. Június 12. 08:05, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

KÉSZÜL A KOSÁRPÁLYA

KÉSZÜL A KOSÁRPÁLYA

A Nagyvénkerti lakótelep mellett már javában zajlanak a kosárlabda pálya munkálatai. Erről Szepesi Tiborral, a Déryné Kulturális Központ igazgatójával beszélgettünk a helyszínen.

Már a látványos részt láthatjuk, hiszen hosszú előkészületi munkálatok után elkezdődött a beruházás, mely nemcsak a kosárlabda szerelmeseit, hanem a város valamennyi polgárát érinti.

Aki ismeri ezt a területet tudja, hogy egy utcai kosárpálya volt itt, ami nem tudta azt a minőséget biztosítani ami elvárható egy utcai sportot biztosító teleptől.

Ezért pályázott a város egy olyan pályára, amelyen versenyeket is rendezhetünk. Egy minőségi pályaburkolat kerül kialakításra, s 4 pálya lehetővé teszi egyszerre több csapat számára a játékot, de kosárlabda bajnoki mérkőzések és lejátszásra kerülhetnek majd itt - mondta a sportszakember.

A pálya kialakítása után a későbbiekben a város közösségi teret, kerékpártárolót, kis lelátót, ülőpadokat, a gyerekeknek játékokat helyez majd ide, s önkormányzati és képviselői keretből felújítják a játszóteret is. Az ivókút építését a Déryné Kulturális Központ közmunkásai alakítják ki, így a térhez kapcsolódóan majd ivókút is lesz.

A kosárpálya megvalósítása június 30-án lezárul, s július végére, augusztus elejére reményeink szerint egy nagy kosárlabda tornával fel tudjuk avatni az új pályát. Miután még van terület, folytatni kellene majd. Vizsgáljuk azt is, hogyan tudunk áramot teremteni a területhez, de kiszolgáló helyiségeket - mosdó, WC - is szeretnénk, a sportolók és a szurkolók kiszolgálására - mondta Szepesi Tibor.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 22. 14:15, kedd | Helyi

Kigyulladt egy családi ház

Kigyulladt egy családi ház födémszerkezete hétfő hajnalban Kunmadarason, a Bem József utcában.

2019. Január 22. 13:08, kedd | Helyi

Megújul a Tiszafüredi Városi Strandfürdő

180 millió forinttal támogatja a Magyar Kormány a Tiszafüredi Városi Strandfürdő modernizálását,

2019. Január 21. 18:01, hétfő | Helyi

MŰSORRAL KEDVESKEDTEK AZ IDŐSEKNEK

A Karcagi Többcélú Társulás Idősek Otthonában ünnepi műsorral kedveskedtek a gondozottaknak.

2019. Január 21. 18:00, hétfő | Helyi

JANUÁR MÁR A BEISKOLÁZÁSSAL TELIK

A december programok tekintetében igen sűrű volt a Karcagi Nagykun Református Gimnáziumban - derült ki Tóth Barnával, az intézmény vezetőjével készített interjúnkból.