Városlista
2018. június 19, kedd - Gyárfás

Hírek

2018. Június 12. 08:05, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

KÉSZÜL A KOSÁRPÁLYA

KÉSZÜL A KOSÁRPÁLYA

A Nagyvénkerti lakótelep mellett már javában zajlanak a kosárlabda pálya munkálatai. Erről Szepesi Tiborral, a Déryné Kulturális Központ igazgatójával beszélgettünk a helyszínen.

Már a látványos részt láthatjuk, hiszen hosszú előkészületi munkálatok után elkezdődött a beruházás, mely nemcsak a kosárlabda szerelmeseit, hanem a város valamennyi polgárát érinti.

Aki ismeri ezt a területet tudja, hogy egy utcai kosárpálya volt itt, ami nem tudta azt a minőséget biztosítani ami elvárható egy utcai sportot biztosító teleptől.

Ezért pályázott a város egy olyan pályára, amelyen versenyeket is rendezhetünk. Egy minőségi pályaburkolat kerül kialakításra, s 4 pálya lehetővé teszi egyszerre több csapat számára a játékot, de kosárlabda bajnoki mérkőzések és lejátszásra kerülhetnek majd itt - mondta a sportszakember.

A pálya kialakítása után a későbbiekben a város közösségi teret, kerékpártárolót, kis lelátót, ülőpadokat, a gyerekeknek játékokat helyez majd ide, s önkormányzati és képviselői keretből felújítják a játszóteret is. Az ivókút építését a Déryné Kulturális Központ közmunkásai alakítják ki, így a térhez kapcsolódóan majd ivókút is lesz.

A kosárpálya megvalósítása június 30-án lezárul, s július végére, augusztus elejére reményeink szerint egy nagy kosárlabda tornával fel tudjuk avatni az új pályát. Miután még van terület, folytatni kellene majd. Vizsgáljuk azt is, hogyan tudunk áramot teremteni a területhez, de kiszolgáló helyiségeket - mosdó, WC - is szeretnénk, a sportolók és a szurkolók kiszolgálására - mondta Szepesi Tibor.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 18. 17:33, hétfő | Helyi

Gyerekek is adományoztak beteg és rászoruló társaiknak a UPC segítségével

Összesen 57 zsák, vagyis közel 7000 darab plüssfigura gyűlt össze,

2018. Június 18. 16:07, hétfő | Helyi

Megújult a Karcag-Apavári vadászház

A Nefag Zrt. megújult Karcag-Apavári Vadászházát pénteken adták át ünnepélyesen.

2018. Június 17. 17:27, vasárnap | Helyi

Egyedüli nőként örökös pásztor lett

Újra tizenketten ülnek Hortobágy Örökös pásztorainak asztalánál. A minap a Hortobágyon megtartott titkos szavazáson a pásztorok a karcagi Béres Mihályné Márki Piroskát beválasztották a jeles asztaltársaságba.

2018. Június 17. 17:22, vasárnap | Helyi

Finom az idei cseresznye

Már kapható a piacon a ropogós, nagyszemű magyar cseresznye. Az idei termés jó, az árak tavalyhoz képest minimálisan emelkedtek. Jelenleg 500-600 forintba kerül egy kiló gyümölcs.