Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 21. 16:54, szerda | Helyi
Forrás: KARCAG TV

KÉT ÉV FELFÜGGESZTETT SZABADSÁGVESZTÉSRE ÍTÉLTÉK A BUSZVEZETŐT

KÉT ÉV FELFÜGGESZTETT SZABADSÁGVESZTÉSRE ÍTÉLTÉK A BUSZVEZETŐT

Két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a sofőrt, aki miatt a vádhatóság szerint két évvel ezelőtt életét vesztette egy négyesztendős kislány.

Az ítélet ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezett.

A Tiszafüredi Járási Ügyészség 2023. április 27-én halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat azzal az 58 éves büntetlen előéletű férfival szemben, aki buszsofőrként, 2022. június 7-én kiskorú gyermekeket szállított Tiszaderzsről Tomajmonostorára.

Feladata végeztével nem kellő alapossággal vizsgálta át az autóbuszt, ezért nem vette észre, hogy a jármű utasterében egy 4 éves gyermek maradt, aki a vádlott által a tűző napon, egy fedetlen parkolóban, csukott ajtókkal és ablakokkal leparkolt buszban kialakult több mint 50 fokos, levegőtlen forróságban órákat kényszerült eltölteni.

Hiába szállították még aznap kórházba, olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy három nappal később életét vesztette. A Tiszafüredi Járásbíróság három tárgyalási nap bűnösnek találta a vádlottat foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségében.


Ezért a bíróság a vádlottat kettő év szabadságvesztésre, háromszáz napi tétel pénzbüntetésre és öt év személyszállítási tevékenységtől mint foglalkozástól eltiltásra ítéli. A szabadságvesztés végrehajtási fokozata fogház. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását öt év próbaidőre felfüggeszti.


Az ítélet nem jogerős. A vádhatóság az ítélet súlyosbítása-, a védelem enyhítés miatt fellebbezést nyújtott be. Az ügy másodfokon a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.