Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. December 11. 15:39, hétfő | Helyi
Forrás: KARCAG TV

KÉTSZERES MAGYAR BAJNOK A KARCAGI BÍRKÓZÓ

KÉTSZERES MAGYAR BAJNOK A KARCAGI BÍRKÓZÓ

Nagy Sándor kétszeres magyar bajnok bírkózásban. Az elért eredményekről beszélgettünk a tehetséges, fiatal sportolóval.

Nagy Sándor, Karcag büszkesége kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát. A bírkózást 3 éve egy iskolai bemutatón ismerte meg, ami rögtön megtetszett neki.

- Szűcs András az edzőm, bejött az iskolámba és bemutatta a bírkózást. Megtetszett a küzdés és hogy ne legyek tunya. Kiskoromban is birkózós fajta voltam és megtetszett ez a sport. Igazán az tetszett meg benne, hogy küzdeni kell benne. A sport elkezdése után azt vették rajtam észre, hogy erősödtem, nőttem és fogytam. Nem voltam kis puffancs mint régen, hanem izmos és erre büszke vagyok. Heti 4 edzés van, de hogyha versenyre készülök, akkor heti 5 edzést tartunk. Az első versenyemen Törökszentmiklóson indultam, két hét edzés után. Nem lettem első, mert nagyon újunc voltam, itt harmadik helyen végeztem. Jelenleg 20 érmem van, de a legnagyobb eredményem ez a két országos bajnokság, diákolimpia.

Az országos bajnokságra való felkészülés sikeres volt, hiszen Sándor minden ellenfelét megnyerte, így országos bajnok lett.

- Felkészülten indultam fel, igaz fáradtan, mert Dorogra mentünk. Minden új volt. Az autóban tudtam sokat pihenni, anyával tudtam beszélni, rendbe tudtam a fejembe rakni, hogy mi lesz hogy lesz. Úgy indultam el, hogy nekem nyerni kell, mert nagyon tropára hajtottam magam. Ilyenkor tudatosan készülök és ott amikor kiabálnak, mikor már benne vagy egy meccsben, mérkőzésben akkor már nem hallasz semmi, hogy hogy csináld mit csinálj, mert amit tudsz akkor azt kell csinálni. Az első meccsem 50 mp dulakodással kezdődött aztán eldobtam és megnyertem a meccset. A második meccsen egy ESMTK-sal bírkóztam, de megnyertem azt is. A harmadik mérkőzésemen a döntőbe 10 ponttal nyertem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.