Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Szeptember 01. 05:00, péntek | Helyi

KÉZI ARATÓVERSENY

KÉZI ARATÓVERSENY

Díszes felvonulással érkeztek meg a kézi aratóverseny résztvevői a búzatáblához Kunmadarason.

A Hármas-kerületek – a Jászság, a Nagykunság és a Kiskunság – települései 2005-ben indították el a Hármas-kerületi Kézi Aratóversenyt, melya koronavírus-járvány miatt két évig kimaradt, tavaly pedig Szank adott otthont a versenynek. Másfél évtized után újra Kunmadaras rendezhette meg a nemes versenyt.

A repülőtéren tartott megmérettetés kezdetén Fazekas László református lelkész áhítatot, Balogh Marianna polgármester pedig köszöntőt mondott. F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Hubai Imre vármegyei közgyűlési elnök is felszólalt, utóbbi reményét fejezte ki, hogy a tavalyi történelmi aszályt követően az idei évben a gabonatermés mennyiségben és minőségében egyaránt jobb lesz.

A református óvodások műsora után a jelenlévő jász-, kiskun- és nagykunkapitányok előtt a csapatok kihúzták a táblák sorszámát, majd lovas felvezetéssel, ökrösszekér kíséretével gyalogosan, nótázva indultak el a hagyományőrző csapatok – köztük a Vajdaságból, Horgosról érkezett aratócsapat is.

Az indulóknak egy-egy tízszer tíz méteres búzatáblát kellett betakarítaniuk, amit a kapitányokból álló zsűri értékelt, a néprajzosokból álló zsűri pedig a reggeli terítékeket kóstolta végig. Itt a helyi sajátosságokkal várták a zsűrit és az érdeklődőket a csapatok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.