Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Július 17. 09:00, hétfő | Helyi

Kézi Aratóverseny után...

Kézi Aratóverseny után...

Pálinkaverseny is volt ...

Július 8-án XIII. Hármas-Kerületi Kézi aratóverseny és Népi ételek Főzőversenyére 23 kiskun, jász és nagykun (Kisújszállás, Kunmadaras, Backamadaras (Erdély) , Jánoshida, Jászfényszaru, Kunhegyes, Kunszentmárton, Alattyán, Kiskunfélegyháza, Jászberény, Jászalsószentgyörgy, Jászapáti, Jászszentandrás) csapat nevezett.
A csapatok egy Dutra traktor felvezetésével (Kiss Mihály tulajdona) gyalog indultak ki a Szentannai Középiskola a búzatáblájához. A helyszínen Dobos László polgármester és Borbás Ferenc regnáló jászkun főkapitány kívánt a csapatoknak jó versenyzést. A Smuta Zsolt emeritus nagykunkapitány, emeritus jászkun főkapitány vezette zsűri értékelte a munkafolyamatokat, a csapatok búzakeresztjeit, az aratók készítette terítéket is.


A délutáni eredményhirdetésig a színpadon kultúrműsor volt. A zsűri döntés értelmében a pálinkaverseny 3. helyezettje Faragó Béla lett Jászszentandrásról, 2. Berta Istvánné Kiskunfélegyháza Haleszi Gazdakör, 1. díjat kapott Kun József Karcag Aranykalász Barátikör birsalma pálinkájára. A tájjellegű ételeknél jeligés volt a pályázat: 3. lett "Muskátli pásztortarhonyája", 2. Birkapörkölt, 1. juhhúsos kása nevező étele. A búzatáblában az aratási terítéket is értékelték: 3. Kiskunfélegyháza csapata, 2. Kunmadaras Honismereti Egyesület csapata, 1. Karcag Aranykalász Barátikör. Az aratóverseny 3. helyezettje a Kiskunfélegyháza Haleszi Gzadakör 2. csoportja, 2 Jászboldogháza és a nyertes a Karcag Aranykalász Barátikör csapata, akik megkapták Jászberény város Különdíját is.

A legidősebb arató a 90 éves Medgyaszai István volt, aki a Kunmadaras Honismereti Egyesület csapatában indult kaszálóként. A különdíjak átadása után Dobos László, Karcag Város polgármestere a Vándor Gajmót Tari András Jászivány polgármesterének adta át, ők rendezik jövőre a XIV. Hármas-Kerületi Kézi aratóversenyt. Az eredményhirdetés után
Az utolsó előtti program a Karcagi Pusztai Róka Hagyományőrző Egyesület tartott lovasbemutatót, a napot a Zanzibár élő koncertje zárta.

Címkék: Karcag

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.