Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Augusztus 10. 09:10, kedd | PR

Kiadó üzlethelyiség és raktár: külön vagy egyben érdemes?

Kiadó üzlethelyiség és raktár: külön vagy egyben érdemes?

Kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások esetén a raktárkészlet képezi a gördülékeny áruforgalom alapját. Épp ezért szükség lehet egy megfelelő méretű raktárra.

Érdemes emiatt külön helyiséget bérelni, vagy forduljunk a kompaktabb megoldások felé?

Kiadó üzlethelyiségek vállalkozásra szabva

Az ingatlanpiacot böngészve számos különféle típusú bérleményre bukkanhatunk és bizony a bérlésre kínált üzlethelyiségekben sem szenved hiányt a kínálati oldal. Habár a koronavírus-járványt lassan magunk mögött hagyjuk, a gazdaság világán mély nyomott hagyott az elmúlt időszak. Sok vállalkozás kényszerült lehúzni a rolót, így a kiadó üzlethelyiségek száma is megszaporodott, a bérleti díjak pedig meglehetősen hullámzóvá váltak.

Egy üzlethelyiség esetén fontos, hogy vállalkozásunk profiljához szabva válasszuk ki az ideális helyet, mely részben, vagy teljes egészében rendelkezik azokkal az adottságokkal, melyek véleményünk szerint elengedhetetlenek a sikeres vállalkozáshoz. Az In-Management oldalán sok különféle opcióval találkozhatunk, melyek között szinte biztosan mindenki talál neki megfelelőt. A kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások esetén az üzlethelyiségek mellett a raktár is sarkalatos kérdés, így érdemes átgondolni, hogy milyen típusú ingatlant/ingatlanokat keresünk.

Raktár a közvetlen közelben

Elsősorban kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számára lehet érdemes megfontolni az olyan kiadó üzlethelyiségek bérlését, melyekhez tartozik egy kisebb raktárhelyiség is. Ennek előnye, hogy az árukészlet azonnal elérhető, elég csak átmenni a szomszéd helyiségbe, ugyanakkor a férőhely ebben az esetben erősen limitált. Ha kisebb raktárkészlettel rendelkezünk, ennyi is elegendő lehet. Persze akkor is élhető opció ez, ha olyan termékek kereskedelmével foglalkozunk, melyek kisebb helyen is elférnek (mobiltelefonok, alkatrészek stb.). Ezekből akár egy ilyen típusú üzlethelyiség-raktár kombinációban is jelentős készletet halmozhatunk fel.

A kényelem érdekében tehát vagy a profilunknak kell egyeznie, vagy kompromisszumot kell kötnünk a raktárról elérhető árukészlet méretét illetően. Köztes megoldásként persze felmerülhet az is, hogy ha olyan épületben keresünk kiadó üzlethelyiséget, melyben különálló, ám nagyobb raktárhelyiségek is helyet kaptak. Ez kényelmi szempontból gyakorlatilag ugyanaz, ám ebben az esetben már jelentősebb árukészletet is felhalmozhatunk a közvetlen közelünkben.

Nagykereskedelem és logisztika

Ha vállalkozásunk nagyobb léptékű és „méretesebb” távlatokban gondolkozik, az egyszerű, kisebb üzlethelyiségek és/vagy raktárak szinte biztosan nem elégítik ki igényeinket. Ilyenkor kerülhetnek szóba a raktárként is funkcionáló csarnokok, esetleg a komplett logisztikai központok, mint lehetőség. Előbbi esetben jelentős, akár nagyobb méretű termékekből álló árukészlet is felhalmozható, rendszerezhető és mozgatható, akár napi szinten is. A nagyobb csarnokokban pedig akár gyártósorok telepítése is elképzelhető.

A logisztikai központok az infrastrukturális adottságaik és kiépítettségük miatt lehetnek ideális terepei a komoly mértékű áruforgalomnak. Főbb útvonalak melletti elhelyezkedésük, raktárakból, irodákból és üzlethelyiségekből álló telephelyeik mindent egy helyre centralizálnak. Épp ezért lehet ideális helye ez akár komplett vállalkozásoknak is, hiszen minden egy helyről elintézhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről