Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Szeptember 25. 19:11, hétfő | Helyi

Kijózanító pofont kapott a csapat

Kijózanító pofont kapott a csapat

Sajnos nem sikerült tartósítani a formát, két győztes meccs után kapott ki a Karcag

A megyei labdarúgó bajnokság hatodik és hetedik helyezettjének rangadóját rendezték szombat délután Karcagon, miután az öt mérkőzés alatt 9 pontot gyűjtő hazaiak az eddig 10 egységet bezsebelő Újszászt fogadták. A csapatok ellenkező előjellel várhatták a kezdő sípszót, hiszen míg a mieink egy 5:4-es mezőtúri győzelmet igyekeztek meglovagolni a Liget úton, addig Mérész Zoltán csapata a múlt heti 2:0-s Szajol elleni vereséget szerette volna elfelejtetni szurkolóikkal.

A vendégek ennek szellemében vetették bele magukat a meccsbe, melynek irányítását az első pillanattól kezdve próbálták megragadni. A felforgatott összeállításban pályára lépő karcagiak kapkodva és zavartan futballoztak, a labdát elvétve becsülték meg, az újszásziak pedig akcióból és pontrúgásból is veszélyes helyzeteket alakítottak ki Fekete kapuja előtt, egy góljukat pedig les miatt nem adta meg a játékvezető. A hazaiak a gyors ellentámadásaikban bízhattak, Kovács és Kupai elfutásaiból pedig hiába lőhetett kapura több ízben is Domokos Attila, Kovács György rendre útját állta a labdának. Pedig hol lábbal, hol fejjel, hol kapásból, hol egy átvétel után adódott sansz Domokos előtt, az újszászi kapus azonban megbabonázta őt, így csapatunkban maradt a vezető gól.

Nem úgy az Újszászban, akik Gazdag Gyula beadása után megszerezték a meccs első találatát, hiszen Kovács Tamás védhetetlenül bólintott a vetődő Fekete mellett a kapuba. A vezető gól kellő nyugalmat adott Mérész Zoltán csapatának, amely előnyben sem húzódott vissza a térfelére, és próbálták folyamatosan nyomás alatt tartani a karcagiakat. Sajnos az első félidő végéig nem is jött össze az egyenlítés a mieinknek, mert bár hiába talált be Domokos Attila egy szabadrúgás után az üres kapuba, Szénási Gábor spori véleményes szituációban kapustámadás miatt érvénytelenítette a találatot.

A játékvezető munkájával egyébként sem voltak kibékülve a karcagiak, akik szinte minden ítéletből rosszul jöttek ki a mérkőzésen, így nem csoda, hogy erősen felpaprikázott hangulatban vonultak félidei pihenőre a játékosok.

A szurkolók bíztak benne, ahogy egy hete Mezőtúron, ma is a folytatásban fordít majd a Karcag, reményeik viszont alaptalanok voltak. Hiába focizott hátrányban a Karcag, gyakorlatilag a második félidőben nem sikerült komoly gólhelyzetet kialakítani Kovács György kapuja előtt, aki az egész mérkőzésen tizenhatosa ura volt, a beadásokat tűpontosan húzta le, és megfelelő stabilitást adott csapatának. Az idő múlásával a karcagiak játéka egyre gyengébbé és kilátástalanabbá vált, ötlettelenül futballoztunk, és könnyű prédának bizonyultunk a harapós Újszász számára, akik a 60. percben előbb Rézsó révén növelték meg az előnyüket, majd a 74. percben Kovács szépségdíjas, második góljával beállították a 3:0-s végeredményt.

Az Újszász hét év után győzött újra a Liget úton, és hat egymás elleni vesztes meccset követően gyűjtötte be a Karcag skalpját. Egyszer minden sorozat megszakad… Remélhetően a KSE gyengécskébb szerepléséi is. Javítani egy hét múlva Besenyszögön lehet. Hajrá, Karcag!

Halmai Márton

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.