Városlista
2018. október 20, szombat - Vendel

Hírek

2018. Január 12. 17:50, péntek | Helyi
Forrás: KARCAG TV

KISÚJSZÁLLÁSI KISFIÚ A KÁTAI GÁBOR KÓRHÁZBAN SZÜLETETT ÚJÉVI BABA

KISÚJSZÁLLÁSI KISFIÚ A KÁTAI GÁBOR KÓRHÁZBAN SZÜLETETT ÚJÉVI BABA

2018. Január 8-án Reggel 8 órakor született a Karcagi Kátai Gábor Kórház első babája, egy kisújszállási kisfiú. Január 1-én még 2 kislány is született.

Varga Anita Kisújszállási anyuka hozta világra a Karcagi Kátai Gábor Kórház első babáját január elsején.

- Második terhességem, sokkal nehezebb volt mint az első, érződött, hogy kisfiú én csak úgy fogalmaztam. Ami lehetett, volt hányinger, gyomorsav, lábdagadás minden. Nem bánom, hogy második baba, ahogy mondtam, sokkal nehezebb volt a terhesség ő volt a második és az utolsó. Reggel 8-kor születtünk, 3300 grammal és 55 centivel.

Varga Anita kislánya először féltékeny volt, de már nagyon várja anyukáját haza a kisöccsével együtt.

- Testvérféltékenység már van, de örül neki. Igaz, mikor megtudta, hogy kisfiú azt mondta, hogy hagyjam a kórházba és hozzak egy kislányt haza helyette,de már most elfogadta, hogy kisöccse lesz.Hiányzunk neki, de tud nekünk majd segíteni, már amit egy négy éves kislány tud segíteni.

A Kátai Gábor Kórházban mozgalmasan teltek az év első napjai. 3 kislány és egy kisfiú született az intézményben. Nagyné László Erzsébet a kórház főigazgatója elmondta, hogy a karcagi és karcag környéki fiatalok előszeretettel választják a szülészeti osztályt, ennek köszönhető, hogy több mint 700 gyermek születik az intézményben.

- Január elsején 3 gyermek született a Kátai Gábor Kórházban, két kislány és egy kisfiú. Azóta még egy kislány született. Azt el lehet mondani, hogy Tomajmonostora, Tiszafüred, Kisújszállás és tiszaburai lakosok gyermekei, tehát most nagyon várjuk a karcagi lakosok gyermekeit is, akik most várhatóak január elején. Elmondthatom, hogy nagyon megérdemelt jutalmakat nyert el az újszölött részlegünk, a szülészet-nőgyógyászat osztályunk.

Országos szinten elismert az itt folyó szakmai tevékenység. Ez köszönhető a szakápolóknak és a szakorvosoknak egyaránt, és úgy gondolom, hogy mivel ez az a terület, ahova úgynevezett egykapus a rendszer, nem sürgősségi betegellátáson keresztül jutnak be és megelégedettek. Ez is mutatja, hogy az országos elismerés is azért van,mert folyamatosan 700 fölött van a szülés szám az osztályon. Ma magyarországon szabad orvosválasztás van és úgy gondolom, hogy nagyon sok nagyon sok kismama van, fiatal házas, akik eldöntik milyen körülmények között, milyen szakorvos, szakszemélyzet mellett kívánják a gyermeküket világrahozni. - mondta a kórház főigazgatója.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 19. 15:10, péntek | Helyi

Baleset volt éjszaka

Baleset volt a körforgalomban

2018. Október 18. 18:59, csütörtök | Helyi

Hamarosan elindul a berekfürdői zöldségfeldolgozó üzem

A térkő gyártás mellet a kertészet a legsikeresebb programelem.

2018. Október 17. 08:47, szerda | Helyi

Új udvari Játékok

2018. Október 16. 16:18, kedd | Helyi

Szentannai napok után

A beszámolók után egy játékos interaktív vetélkedő várt a nyolcadikosokra...