Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 22. 16:01, péntek | Helyi

Kiváló minőségű a karcagi zöldség és gyümölcs

Kiváló minőségű a karcagi zöldség és gyümölcs

Jelentős mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt termel Karcag Város Önkormányzata a Mezőgazdasági Start Munkaprogram keretében.

A kitűnő minőségű termékeket a közétkeztetésben és a gyermekétkeztetésben haszonosítják.

Évek óta sikeres a Start Munkaprogram Mezőgazdasági alprogramja Karcagon, mondta el Molnár Pál, a Városgondnokság vezetője Televíziónknak. A kiváló minőségű magyar árut nem értékesíti az önkormányzat, hanem a közétkeztetésben hasznosítja, így mindig friss zöldségből és gyümölcsből készíthetnek ételt a szakácsok.

A program a közétkeztetés igényeihez igazodik,a méz és tojás mellett, hagyományos zöldségeket termelnek. Jelenleg 25 ember vesz részt a programban, de a városnak egyre nagyobb gondot jelent a szakemberek, segédmunkások alkalmazása, mert a kormány gazdasági intézkedéseinek köszönhetően rekordalacsony a munkanélküliség, a versenyszféra magasabbak a béreket kínál, így ott helyezkednek el a munkások.

A közmunkaprogramot a város tovább kívánja folytatni, mert több munkanélkülinek még mindig nagy segítség a programban való részvétel, így ez lehet a biztos megélhetésük alapja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.