Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Szeptember 09. 22:41, szombat | Helyi

Kosárliget Streetball Bajnokság

Kosárliget Streetball Bajnokság

A nagyvénkerti kosárpályán rendezte meg az idei Kosárliget Streetball Bajnokságot a Karcagi Sportegyesület Kosárlabda Szakosztálya, amelynek részleteiről Fodor Csaba szakosztály vezetőt kérdeztük.

- Rekordnak nem mondható, de valóban népes a létszám, úgyhogy nagy örömmel tölt el bennünket, hogy mintegy 130 sportoló vesz részt az eseményen - mondta a szakember, akitől megtudtuk, hogy Ceglédről, Törökszentmiklósról, Tiszafüredről, Kazincbarcikáról is érkeztek csapatok, de a legnépesebb csapat a karcagi.

- A mérkőzéseket korcsoportonként játszották.

- Korcsoportban a mini kategóriában voltak versenyek - gyermek fiú és gyermek leány, van serdülő és középiskolás, valamint a nyílt kategóriában vannak a versenyek. A legnépesebbek a karcagiak, utánpótlás kategóriában felállítottunk kilenc csapatot, és a nyílt kategóriában is négyet.

- Egyre népszerűbb ez a sport városunkban és a környéken is.

- A kosárlabda szakosztályba várunk is szeretettel mindenkit, aki ki szeretné megpróbálni magát ebben a játékban. A legkisebbektől, tehát már az U9-es, U10-es, U11-es, U12-es, U14-es korosztályokban, valamint a középiskolás és felnőtt kategóriában. Itt, a streetball-pályán pedig minden nap egész sokan szoktak részt venni délutánonként, esténként egy-egy jó baráti mérkőzésen, úgyhogy ki van használva a 2018-ban épült pálya, melynek felújítását a streetball rendezvény előtt a Varrós festő brigáddal megtettünk, felvonalaztunk, kijavítottunk egy-két hibát benne. Segítségünkre volt Tukar Sándor is, aki gyakorlatilag a hálók felrakásában és minden egyéb karbantartásban, ami szükséges volt, részt vett.

- Ezzel minden adott volt ahhoz, hogy jól sikerüljön a fesztivál, a csapatok is nagyon lelkesek, van szurkolótábor is.

- Köszönjük szépen a kilátogató szülőknek, vendégeknek, hogy ilyen nagy létszámban megjelentek. Valamint köszönjük a Szepesi Tibor polgármester úr által meglepetés ajándékként hozott pólókat, amelyeket a gyerekek és a résztvevők nagy örömmel át is vettek és hordják ezután is, nemcsak a versenyeken, hanem a hétköznapokon is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.