Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Október 07. 05:01, szombat | Helyi

KOSÁRLIGET STREETBALL BAJNOKSÁG

KOSÁRLIGET STREETBALL BAJNOKSÁG

A Karcagi Sportegyesület Kosárlabda Szakosztálya Kosárliget Streetball Bajnokságot rendezett a nagyvénkerti Kosárligetben.

A rendezvényt Szepesi Tibor polgármester nyitotta meg.

- Városunkban egyre népszerűbb sportág a kosárlabda, mely a sportolás mellett egyfajta csapatépítés is. A Karcagi Sportegyesület Kosárlabda Szakosztályban minden korosztályt várnak az edzők, a Karcag Városi Önkormányzat pedig támogatásával minden technikai feltételt biztosít a sikerhez. A mai Kosárliget Streetball Bajnokságra nevezett szép számú vidéki csapat is jelzi, a környéken is népszerű ez az utcai sport a gyerekek, a fiatalok és a felnőttek között. A csapatoknak sok sikert és nemes versenyzést kívánok, a nézőknek pedig látványos, szép kosarakat, szoros mérkőzéseket - mondta köszöntőjében Szepesi Tibor polgármester, aki nem érkezett üres kézzel, hiszen minden sportoló egy-egy Kosárliget - Streetball Bajnokság Karcag feliratos pólót vehetett át.

Fodor Csaba szakosztályvezetőt kérdeztük a versenyről, aki elárulta, hogy mintegy 130 sportoló vett részt az eseményen, és karcagi játokosok mellett Ceglédről, Törökszentmiklósról, Tiszafüredről, valamint Kazincbarcikáról is érkeztek csapatok.

- A mérkőzéseket korcsoportonként - mini, gyermek leány, gyermek fiú, serdülő és középiskolás -, valamint nyílt kategóriában játszuk-tudtuk meg a szakosztály vezetőtől.

A legtöbb induló karcagi, utánpótlás kategóriában kilenc, nyílt kategóriában pedig négy csapatot állítottunk fel.

A szakosztályvezető elmondta, hogy szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a kosárlabda szakosztályba, aki szeretné magát kipróbálni a játékban, a legkisebbeket az U9- es, U10-es, U11-es, U12-es és U14-es korosztályokban, a nagyokat a középiskolás és felnőtt kategóriákban.

A 2018-ban elkészült streetball pálya ma is nagyon népszerű, sokan vesznek részt délutánonként, esténként itt egy-egy baráti mérkőzésen.

-A rendezvény előtt felújítást is eszközöltünk a pályán, melyben segítségünkre voltak a KSZC Varrói István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium festői, valamint Tukarcs Sándor. Örülök, hogy ilyen nagy létszámban megjelentek vendégek, szülők, illetve szurkolók. Köszönjük a Szepesi Tibor polgármester úr által meglepetés ajándékként hozott pólókat, amelyeket a résztvevők nagy örömmel vettek át - mondta Fodor Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 11:25, kedd | Helyi

CIGÁNY HÉT A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

1 hetes programsorozatot szervezett a Szent Pál Marista Általános Iskola Cigány-hét címmel.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Helyi

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

A vád szerint a férfi 2023. augusztus hónapjában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot.

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai: