Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 14. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: karcag tv

KÖSZÖNTÖTTÉK AZ ÁPOLÓKAT

KÖSZÖNTÖTTÉK AZ ÁPOLÓKAT

A legtöbben akkor találkozunk velük, amikor segítségre szorulunk. Nélkülük elképzelhetetlen egy kórház. Mégis, alig vesszük észre áldozatos munkájukat.

A Magyar Ápolók Napján őket, az egészségügy láthatatlan hőseit köszöntötték Karcagon, a Kátai Gábor Kórházban.

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére az országgyűlés tíz éve, 2014. február 19-e óta Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította.

Kossuth Lajos húga az 1849-es szabadságharc idején három hónap alatt hetvenkettő tábori kórházat létesítette. Az általa bevezetett betegellátási rendszer az akkori Európában forradalmian újnak számított.

F. KOVÁCS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP:
-Az egészségügy és az egészségügyi hivatás az egy csodálatos dolog. Mert nem csak a félelem, nem csak a pánik, nem csak a betegségtől való ijedtség, hanem sokszor az a mosoly, az a vidámság, amivel az egészségügyben dolgozók tudnak gyógyítani.


Mint minden magyar egészségügyi intézményben, így a karcagi Kátai kórházan is- ha csak néhány percre- az ápolókra a szokásosnál jóval nagyobb figyelem irányult. Igaz, sokan az ünnepség ideje alatt is a betegágyak mellett maradtak, míg többen jól megérdemelt pihenőidejüket töltötték.

SZEPESI TIBOR, polgármester:

-Ugyanazzal az örömmel, lelkesedéssel, mosollyal, elszántsággal, elhivatottsággal kell bejönni a kórházba, kell bemenni a kórtermekbe, kell odaállni a betegek mellé akkor is, amikor esetleg otthon problémák vannak, amikor nem úgy alakul a magánélet, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, amikor egyszerűen csak rossz kedve van az embernek, akkor is be kell menni és mosolyogni, mert a betegek azt várják és azt szeretnék, hogy olyan ápolók legyenek mellettük, akik vigyáznak rájuk, akik odafigyelnek rájuk, akik mindent megtesznek azért, hogy ők egészségesek legyenek.

"Ápolónak lenni nem csak egy foglakozás. Mi azt tartjuk, hogy az egyik legszebb, legnemesebb, de a legnehezebb hivatás is. Az ápoló magabiztos szaktudásával az orvos biztos segítője, ápolási ellátást végezve a beteg biztos támasza. Az ápolói helytállás a kórház teljes szakdolgozói karának az érdeme"- olvasható az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Magyar Ápolók Napja alkalmából kiadott közleményében.

NAGYNÉ LÁSZLÓ ERZSÉBET:
-Nincs is csodálatosabb hivatás, mint mások segítése, az elesettek, a betegek ápolása, gyógyítása. A kihívásokkal teli mindennapokban érzi igazán mindenki az ápolói hivatás fontosságát és természetesen nehézségeit is.


A kórház, valamint a Kátai Gábor nevét viselő alapítvány oklevéllel jutalmazta a Magyar Ápolók Napja alkalmából azokat az ápolókat, akik választott hivatásukat a nagyon is magasan lévő átlagnál is jobban végzik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.