Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 22. 20:14, péntek | Helyi

KÖZMUNKA PROGRAM KUNMADARASON

KÖZMUNKA PROGRAM KUNMADARASON

Guba László Kunmadaras község polgármestere arról számolt be televíziónknak, hogy milyen a településen folyó közmunkaprogram, amely mintegy 153 főt foglalkoztat.

Szót ejtett arról is, hogy idén három programmal sikerült becsatlakozniuk; ilyen a helyi sajátosságokra épülő, a másik a szociális program, míg a harmadik a mezőgazdasági projekt.

A polgármester kiemelte, hogy nagyon fontos a község számára az infrastrukturális fejlesztés, mivel az lesz az alapja a későbbiekben a közmunkaprogramból kivezetendő munkavállalók elhelyezkedési lehetőségeit biztosító projektnek. Guba László említést tett arról is, hogy nagyon fontos az a szennyvízberuházás, amit konzorciumi partnerként végeznek a Nemzeti Fejlesztési Programirodával együttesen.

Guba László a mezőgazdasági program kapcsán elmondta, hogy a repülőtéren 3,5 éve ültetett, 10 hektáros homoktövis ültetvénye van az önkormányzatnak, amely remélhetőleg idén termőre fordul. Itt található még meg egy 650 darabot számláló juhászat, aminek a szaporulatát értékesítik és a közmunkaprogram alszámlájára kerül. Ezen összegből tudnak eszközöket vásárolni, fejleszteni.

A „hagyományos” közmunkaprogramban térkő gyártása folyik, ami nagyon fontos a település számára. A legtöbb esetben ha pályázat kiírására kerül sor azt az 5000 fő alatti településeknek hirdetik meg, mert az 5000 fő felettieket városként tartják már számon és minden olyan tereprendezést ami azért fontos a község életében, az önkormányzatnak kell megoldania. Így például a járdafelújítások, illetve karbantartani az óvodák és az iskolák környékét az említett térkövek felhasználásával, amit maguk állítanak elő és helyeznek el Kunmadarason.

A programban szakmunkásokat nem tudnak alkalmazni, csakis olyan munkavállalókat, akiket be kell először tanítani.

„A szociális közmunkaprogram a település karbantartására irányul, melyben a fűnyírás, a szemétszedés, a tereprendezés nagyon fontos munkálatait tömöríti magába”-fogalmazott a polgármester.

„A községben kiemelt jelentőséggel bír, az infrastruktúrális fejlesztés, mivel elengedhetetlenek az ilyen jellegű beruházások ahhoz, hogy a település vonzó legyen azoknak, akik esetleg itt képzelnék el a jövőjüket. Tehát, ha elkészülnek az alapinfrastruktúrák, mint például a repülőtér közművesítése, akkor tudunk több olyan munkahelyeket teremteni azon emberek számára, akik a közmunkából kivezethetőek lesznek”-mondta Guba László polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:30, péntek | Helyi

EMELKEDNEK A FÜRDŐBELÉPŐK

Éledezik a berekfürdői strand. A főszezon ugyan még messze, a drágulás viszont már megérkezett.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.