Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Január 06. 19:25, vasárnap | Helyi

Különdíjas lett a karcagi videográfus az országos bírósági fotópályázaton

Különdíjas lett a karcagi videográfus az országos bírósági fotópályázaton

Mindkét képkészítésnek megvan a maga varázsa.

Az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett Fókuszban a bíróság fotópályázatán a bírálóbizottság különdíját vehette át Soós Tibor karcagi videográfus, az idokapszulank.hu film készítője, aki a fényképezést kikapcsolódásként éli meg.

– Több éve foglalkozom álló- és mozgókép alkotással, amit imádok csinálni – vallja Soós Tibor.

– Mindkét képkészítésnek megvan a maga varázsa. Kedvencem a mozgókép. Viszont másfajta kihívást jelent egy olyan állókép készítése, ami egyetlen pillanatban egy kerek egészet alkot, és ami, ha jól sikerül, történetet mesél nekünk.

– Az Országos Bírósági Hivatal fotópályázatára készített képekhez a Debreceni Ítélőtábla adta a környezetet.

Sikerült itt töltenem egy délutánt és az épületet körbejárva ezt a részletet elkapni.– Némi várakozás után sikerült a képnek úgy összeállnia, ahogy én szerettem volna. Azt tudom igazán értékelni, ha egy-egy képért lesben kell állni.
DE

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 09:34, péntek | Helyi

Bejutottak a döntőbe

Karcagi SZC Varró István SZKI. kispályás focicsapata a közelmúltban ismét szép sikereket ért el. Fodor Csaba testnevelő tanár, amelyik versenyrendszerbe benevezte csapatát.

2019. Május 24. 09:33, péntek | Helyi

Zavaró gallyak

A fás szárú növények ágai a villamosenergia-ellátás üzembiztonságát nagymértékben zavarják, esetenként veszélyeztetik Karcagon.

2019. Május 24. 09:32, péntek | Helyi

Hétvégén választunk

2019-ben európai parlamenti választásokat tartanak Magyarországon, mely a negyedik ilyen jellegű voksolás az ország történetében. A szavazás időpontja 2019. május 26.

2019. Május 24. 09:31, péntek | Helyi

Megindult a forgalom

Megindult a vasúti és a közúti forgalom a kiskörei Tisza-hídon, amely a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében újul meg.