Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 06. 14:13, hétfő | Helyi

Kunszövetség közgyűlése

Kunszövetség közgyűlése

Május 5-én tartotta éves közgyűlését a Lovagi udvarban a Kunszövetség.

Május 5-én tartotta éves közgyűlését a Lovagi udvarban a Kunszövetség. A napirendi pontok között a kiskun és nagykun hagyományőrző tagok elfogadták a 2018. évi működésről és a gazdálkodásról szóló beszámolót, valamint az ez évi terveket, amelyek között több fesztivál, támogatás is szerepel.

Mint Kovács Sándor, a Kunszövetség elnöke, országgyűlési képviselő beszámolójában elhangzott, az egyesület hagyományőrző és értékteremtő munkája évről évre egyre határozottabb szerepet tölt be hazánk kulturális életében amellett, hogy biztosítja a nagykunok megmaradását a Kárpát-medencében.

A Kunszövetség által támogatott, védnökséget vállalt tavalyi év eseményei közül kiemelte a szeptemberi IV. Kunok Világtalálkozóját, a karcagi birkafőző fesztivált, a Kováts Mihály Emléknapokat, as redemptios megemlékezéseket, a kunszentmiklósi, kunszentmártoni, túrkevei és vasi hagyományőrző rendezvényeket, fesztiválokat és a 20 éves Tiszteletbeli Kazah Konzulátus ünnepét.

Az egyesület 2018. évi gazdálkodásáról Kun Csaba, az FB elnöke ismertette a jelenlévő kiskun és nagykun tagokkal. Ezt követően elfogadták a 2019-es évi rendezvényeket, melyek felett a Kunszövetség védnökséget vállal.

A napirendek után Kovács Sándor elnök ajándékkal köszöntötte azokat a tagokat, akik a közelmúltban miniszteri elismerésben részesültek. Azok a vállalkozók is ajándékot kaptak, akik tavalyi évben a Kunszövetségnek nyújtottak anyagi támogatását. Az elnökség Lajkó Gergely jászszentlászlói hagyományőrző számára ítélte a Kunszövetség egyik fiatalon elhunyt alapítója emlékére létrehozott Sudár István-emlékdíjat. Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász által készített plakettet Kovács Sándor adta át a kitüntetettnek.

A közgyűlés végén dr. Bartha Júlia néprajzkutató mondta el a kun miatyánkot, s az Iloncsuk Szabadcsapat Vass Gergő vezetésével egy rövid bemutatót tartott az udvaron.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.