Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Február 03. 05:01, szombat | Helyi

KUTYAKÖLYKÖKET DOBOTT A KUKÁBA

KUTYAKÖLYKÖKET DOBOTT A KUKÁBA

Kegyetlenség. A Kunszentmártoni Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a tiszaföldvári nővel szemben, aki öt kutyakölyköt dobott a szemetesbe, otthagyva őket sorsukra.

Ezt a szörnyű tettet csak négy kutyus élte túl. A helyi önkéntes tűzoltók mentették ki őket.

A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A vádirat szerint a nő Tiszaföldváron, 2023. július 6-án, délelőtt, egy közterületen elhelyezett – félig nyitott – fém hulladékgyűjtő konténerbe öt élő kölyökkutyát dobott, majd azokat – élelem és ivóvíz biztosítása nélkül – sorsukra hagyta. Az elhelyezés körülményeire tekintettel ez a cselekmény alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását, vagy pusztulását okozza, valamint a kölyköknek különös szenvedést is okozzon.
M

ásnap a konténerben a kiskutyák közül négyet élve, egyet elpusztult állapotban találtak meg a helyi önkéntes tűzoltók, a 4 kiskutyát onnan kimentették, majd gondoskodtak a megfelelő elhelyezésükről.
A helyiek felháborodtak a nő kegyetlen tettén.
Az ügyészség a büntetlen nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.

2024. Április 30. 14:30, kedd | Helyi

ÉBREDEZIK A TISZA-TÓ

Ébredezik a Tisza- tó. Az áprilisi, váratlanul jó időben több ezren keresték fel az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontját. A hónap közepe visszavetette ugyan a forgalmat, de az igazi szezon most kezdődik.