Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 19. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Lakásért életjáradék: még várni kell

Lakásért életjáradék: még várni kell

Egyelőre nem tudni olyan biztosítóról Magyarországon, amely „lakásért életjáradékot” szolgáltatást kívánna nyújtani. Ez annak ellenére van így, hogy a lakáspiac már az élénkülés határozott jeleit mutatja, és feltehetően kereslet is mutatkozna a szolgáltatás iránt.

Nem kapkodnak a hazai biztosítótársaságok a lakásért életjáradékot nyújtó szolgáltatás bevezetésével, így kevés az esély arra, hogy belátható időn belül új szerződéseket lehessen kötni. Ez év januárjától ugyanis lakásért életjáradék szolgáltatást csak biztosító nyújthat: a piacra korábban belépő szereplők csak a meglévő portfóliójukat gondozhatják – új szerződést tehát nem köthetnek –, illetve felajánlhatják további üzemeltetésre az állam nevében eljáró Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-nek.

A Világgazdaság megkeresésére a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) annyit közölt: ilyen szolgáltatást nyújtó biztosító nincs a piacon, a Groupama Garancia Biztosítónál pedig azt a tájékoztatást adták, hogy nem tervezik ilyen szolgáltatás bevezetését. Mindezek tükrében nem lehet arra számítani, hogy ez az üzletág rövid időn belül ismét megjelenne a magyarországi piacon.

Az elmúlt évek lakáspiaci történései tükrében ugyanakkor érthető, hogy a biztosítók egyelőre kivárnak a szolgáltatás bevezetésével, és feltehetően több erősebb évet is produkálnia kell a lakáspiacnak ahhoz, hogy újabb szereplők megjelenéséről lehessen beszélni. Arra is nyilvánvalóan számítani lehet, hogy az esetleges új belépők eleinte a fővárosra, illetve a megyeszékhelyekre koncentrálnak majd, ahol jóval nagyobb az ingatlanok értéke és forgási sebessége a kistelepüléseken tapasztaltnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.