Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 08. 19:16, csütörtök | Helyi

Legszebb konyhakertek

Legszebb konyhakertek

A Városháza dísztermében adták át csütörtökön a \"Legszebb konyhakertek - Magyarország legszebb konyhakertjei\" országos program karcagi díjait...

A Városháza dísztermében adták át csütörtökön a "Legszebb konyhakertek - Magyarország legszebb konyhakertjei" országos program karcagi díjait, ahol Kovács Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében személyes kertművelési tapasztalatiról is szólt, valamint arról, hogy mennyivel jobb érzés a saját kertben termett almát, gyümölcsöt megenni. Arról is beszámolt, hogy a kertművelésben náluk megvan az utánpótlás, már három fia is jeleskedik a borsó, répa termesztésben.


Dobos László polgármester, a közösségépítő szerepét emelte ki a programnak, valamint azt, hogy az addig műveletlen kertekbe ismét gyümölcsfákat ültetnek és veteményeznek a gazdák, Példa értékű, hogy Karcagon az iskolák, óvodák és intézmények, valamint nagyszülők - unokáikkal is részt vesznek a programban - vélte a városvezető.


- Háromszázhetven településen több mint kétezer kertet műveltek meg az idén a Magyarország legszebb konyhakertje programban – értékelte az idei évet Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere, a program ötletgazdája.- A 2012-ben Karcagról indult program 22 nevezéssel mára nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen a versenyben minden megye részt vesz, s határon túlról is vannak nevezések.

A kertesek idén, ha a nagybani piaci árakat vesszük alapul, hétszázmillió forint értékű árut termeltek meg. Idén “A termőföld, a talaj védelme a Riolittufa támogatásával” mottóval hirdették meg a versenyt, hogy minél több talajkímélő módszert alkalmazzanak a kertesek, akik számára az év nem volt kegyes, a hosszúra nyúlt tél, a 40 fok fölötti hőség és szárazság próbára tette őket - sorolta az ötletgazda, majd arról is szólt, hogy 100 településről 235 kertet neveztek országos díjra, amelyből 45 kert érdemelte ki a rangos elismerést. Karcagon mini, normál, zártkert 1. (zöldséges), zártkert 2. (gyümölcsös), zártkert 3. (vegyes) és közösségi kategóriákban adtak át 1-3. helyezéseket tegnap. A versenyzőket a Madarász Imre Egyesített Óvoda Táncsics körút 19. szám alatti óvodásai műsorral is köszöntötték.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.