Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Október 23. 09:44, kedd | Helyi

Lendületben a turisztika Berekfürdőben

Lendületben a turisztika Berekfürdőben

A nyári meleg miatt növekedett a vendégéjszakák száma Berekfürdőbe. A nyári szezon kiemelkedően jó volt, sok turista látogatott a településre.

Tavaly 130.000 vendégéjszakát töltöttek a turisták az alföldi városban, de már most látszik, hogy idén rekordot dönt a település. Molnár János a település polgármestere elmondta, hogy további fejlesztésekkel szeretnék a növekedést stabilizálni, elsődlegesen a gyógyturizmusra építve.

A város első embere kiemelte, hogy a turisztika fellendülését mutatja, hogy a helyi ingatlanok iránt is nagy érdeklődés mutatkozik, egyre több lakatlan ingatlan, önkormányzati terület talál gazdára.

A polgármester úgy látja, hogy Berekfürdőnek a strandfürdő mellé egyéb attrakciókat kell biztosítania a turistáknak, így nagy gondot fordítanak a kulturális, szórakoztató programokra.

A város turisztikailag fejlődik, a 4 évvel ezelőtt átadott fedett fürdőnek nagy hatása van. Ez volt az első lépése annak, hogy a téli szezonban is egyre több vendég keresse fel a települést. A tervek között szerepel egy szaunaépület építése, amely a jövő szezonban már üzemelni is fog. Továbbá a gyógyászati komplexum fejlesztése is a tervek között szerepel.

Molnár János kiemelte, hogy arra törekednek, hogy ne csak egy pont legyenek a térképen, hanem a környező településekkel összedolgozva komplex turisztikai élményben részesítsék az ide érkező turistákat. A Tisza-tó és a Hortobágy közelsége, valamint a települések programjainak összehangolása tovább növelhetik a vendégéjszakák számát a településen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:02, kedd | Helyi

KORÁBBAN KEZDŐDHET NAGYKÖRŰN A CSERESZNYESZÜRET

Virágba borult Magyarország cseresznyéskertje. Nagykörű határában fehérlik a több ezer cseresznyefa.

2024. Április 16. 10:00, kedd | Helyi

LEBUKTAK A DROGTERJESZTŐK

A rendelkezésre álló adatok szerint az öt férfi 2023 márciusától elsősorban Rákóczifalván, Szolnokon és Zagyvarékason szervezett formában – egymással konspirálva – marihuánával kábítószer- kereskedelmet bonyolítottak.

2024. Április 15. 14:06, hétfő | Helyi

Parkoló járművekbe hajtott egy autó Karcagon

Egy parkoló kisteherautónak, illetve egy másik járműnek ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Karcagon, a Püspökladányi úton.

2024. Április 15. 14:04, hétfő | Helyi

Motorral ütközött egy autó Kunszentmártonnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy motorkerékpár vasárnap délután a 44-es számú főúton, Kunszentmárton térségében.