Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Október 13. 05:00, péntek | Helyi

LETARTÓZTATÁSBAN A TISZAFÖLDVÁRI RABLÓ

LETARTÓZTATÁSBAN A TISZAFÖLDVÁRI RABLÓ

A vád: lopás vétsége és rablás bűntette.

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség lopás vétsége és rablás bűntette miatt indítványozta annak a tiszaföldvári férfinek a letartóztatását, aki az elmúlt hónapokban Tiszaföldváron többször is lopott, végül egy idős férfit próbált kirabolni az otthonában, de a rendőrség tetten érte.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2023 májusa és szeptembere között Tiszaföldváron két alkalommal is lopott, egyszer közterületről kerékpárt, majd egy másik alkalommal egy vendéglátóhelyről mobiltelefont, míg másik két alkalommal családi házak udvaráról szeretett volna lopni, de a tulajdonosok észrevették, így elmenekült.

A férfi 2023. szeptember 3-án, a kora esti órákban a kerítésen át bement egy tiszaföldvári kertesház udvarára, onnan a be nem zárt bejárati ajtón keresztül a házba, ahol szembe találkozott az ott lakó, 80 éves férfivel. A hívatlan vendég ekkor kétszer is arcon ütötte az idős férfit, aki a hűtőnek esett, majd őt úgy meglökte, hogy a földre zuhant. Miután az idősebb férfi felállt, az elkövető arra utasította, hogy feküdjön az ágyába, amíg pakol. A megrémült férfi a felszólításnak eleget tett, míg a másik magához vett egy 30.000 forint értékű televíziót, amellyel a kezében távozni akart a lakóházból, azonban a helyszínre érkező rendőrök őt tetten érték.

A többször is büntetett, különös visszaeső férfi esetében az ügyészség megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyét is, továbbá hivatkozott az ügyészég arra is, hogy a rablást úgy követte el, hogy ebben az ügyben a lopás miatt korábban már kihallgatták gyanúsítottként.
A bíróság az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzését a férfi tudomásul vette, azonban a védője nem volt jelen az ülésen, így a döntés még nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.