Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 12. 05:02, szombat | Helyi

LETÉPTE A TEMPLOM TETEJÉT A VIHAR POROSZLÓN

LETÉPTE A TEMPLOM TETEJÉT A VIHAR POROSZLÓN

Hatalmas károkat okozott a vihar a szomszéd vármegyében is, Poroszlón.

A vihar megrongálta a felújítás alatt álló református templom ideiglenes tetejét is, szerencsére személyi sérülés nem történt, azonban a templom harangozása veszélybe került.

A helyi lelkészt kérdeztük a viharról és a károkról.

-A délután folyamán egy hirtelen vihar kerekedett. Itt a Tisza-tó mellett ez általában nem ritka, de ennél a nagyon nagy melegnél, ami a mai nap volt, ez mégis rendkívüli hirtelen történt. Jöttek a fellegek, aztán már csak azt láttuk, hogy a szél tépte a fákat, és az, ami hihetetlen volt az elmúlt egy évben, hogy fent volt már egy ideiglenes tető a tornyunkon, mert vártunk, hogy egy új süveg készül, de eddig nem volt vele baj, a viharokat állta, most viszont sajnos szerintem a nagy melegtől meghajlott és sikerült a szélnek alákapnia. Úgyhogy nem szerettük volna, hogy ennyire drasztikus módon kerüljön le igazából ez az ideiglenes tető, de sajnos, ahogyan látják, itt lekerült, és végül is a tornyunknak a harangozása kerül igazából itt most veszélybe. El kellett vágni a zsinórokat, el kellett vágni a vezetékeket, az áramellátást. Már csak két hét választott volna el bennünket attól, hogy az ácsok kijöjjenek és felhelyezzék az új süveget.

-Bizonyára megvan ezzel is a Mindenható Istennek az akarata. Azért nagyon hálát adunk, hogy nem a mellettünk lévő főútra, a 33-as főútra borult rá az ideiglenes tető, sem az újonnan épített süvegre, ami itt látható mellettem. Hanem egy olyan köztes helyre, ahol senki nem sérült meg, úgyhogy személyi sérülés nélkül, sajnos anyagi kárral, de ezt elviselve mégis azt tudjuk mondani, hogy hálát adunk, hogy ez a vihar is szerencsésen történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.