Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Május 22. 15:14, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Lezárt akta: 200 millió - videóval

Lezárt akta: 200 millió - videóval

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be a több száz milliós csalással gyanúsított bűnbanda ügyében folytatott nyomozást.

Több károsult bejelentését követően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. július 2-án csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást R. Tamás és társai ellen. A nyomozóhatóság megállapította, hogy a bűnbanda tagjai olyan károsultakat kerestek fel, akik elvesztették befektetett, vagy kölcsönadott pénzüket. Tévedésbe ejtették őket azzal, hogy pénzüket visszaszerezhetik, amelyhez felajánlották segítségüket. Azt állították, hogy a bedőlt brókercégek tulajdonosainak eltitkolt - főként - drágaköveit közreműködésükkel megszerezhetik és értékesíthetik. A sértettek a drágakövek állítólagos megtalálási helyeit tartalmazó információért, majd később a megszerzett kövek csiszolásáért, magyar certifikátok beszerzéséért különböző, milliós nagyságrendű összegeket fizettek ki. A kitalált történet hitelességének igazolására egy egész bűnszövetség alakult, amelynek tagjai a kívánatos „szerepeket” a megfelelő időben eljátszották.

R. Tamás és társai továbbá több esetben vettek át magánszemélyektől nagyértékű ékszereket azzal, hogy segítenek azok továbbértékesítésében. A sértetteknek azonban az ékszereket és azok ellenértékét sem adták vissza.

A megyei nyomozók 14 gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben, a megállapított kárérték több mint 200 millió forint. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást befejezte az ügyben és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Karcagi Járási Ügyészségnek.

Címkék: 200 millió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.