Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Október 08. 05:01, vasárnap | Helyi

LIGETI PIKNIK

LIGETI PIKNIK

A Karcagi Birkacsárda Hagyományőrző Egyesület Ligeti Piknikre várta az érdeklődőket az Akácliget Fürdőben lévő Rendezvényközpontba. A részletekről dr. Csordás László Mátét, az egyesület elnökét kérdeztük.

- A 2021-es első rendezvényünk után ez most gyakorlatilag egy folytatása a Ligeti Pikniknek. A szervező az egyesületünk a Karcagi Birkacsárda Hagyományőrző Egyesület. A programjainkat nagyon sok felületen hirdettük. Az ételkóstolóban megtalálható a babgulyás, a csülökpörkölt, a karcagi birkapörkölt, a Ferdinánd - ezek mind helyi jellegzetességek és lesz koncert is. Fellép a The Best Company, a Pipás zenekar és a Déryné Kulturális Központ néptáncosai, majd Esztergomból a Keserű nevű formáció. Mindezen túl gyerekeknek is készültünk programokkal, úgy mint a rönkhajítás, célba dobás, zsákba futás, vízhordó verseny, szóval minden korosztály megtalálja a neki való programot- sorolta az elnök, akit a piknik elnevezésről is kérdeztünk.

- Azért piknik a neve a rendezvénynek, mert arra invitáljuk a helyieket, hogy kóstolják meg velünk együtt azokat a finom ételeket, amelyeket helyben elkészítünk és amelyek tájegységünkre jellegzetes ételek.
- Közben beszélgetnek, játszanak a gyerekek és közben zajlanak a programok... mint egy pikniken.
- Igen, ez az indián nyár, vagy vénasszonyok nyara program, bár az időjáráson nem érződik, mert olyan mintha egy augusztus közepi nap lenne, annyira meleg van. Így minden adott a jó hangulathoz.

- Az egyesületnek a karcagi ízek népszerűsítése is fontos feladata.
- Egyesületünk hagyományőrző tevékenységet folytat, és ekként mi is fontosnak érezzük, hogy a gasztronómiai különlegességeket ne csak városhatáron kívülre vigyük el, hanem itt, helyben is képviselhessük. A főzők voltak a mai napon: édesapám, Csordás László, egyesületünk tagja, és egyik kedves barátom, aki már vállalkozóként dolgozik itt és Berekfürdőn.
- A mai nap folytatására, tehát a harmadik epizódra, jövő év márciusában kell számítani - árulta el az elnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 14:30, kedd | Helyi

ÉBREDEZIK A TISZA-TÓ

Ébredezik a Tisza- tó. Az áprilisi, váratlanul jó időben több ezren keresték fel az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontját. A hónap közepe visszavetette ugyan a forgalmat, de az igazi szezon most kezdődik.

2024. Április 30. 11:25, kedd | Helyi

CIGÁNY HÉT A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

1 hetes programsorozatot szervezett a Szent Pál Marista Általános Iskola Cigány-hét címmel.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Helyi

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

A vád szerint a férfi 2023. augusztus hónapjában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot.

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.