Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Október 11. 08:19, kedd | Helyi
Forrás: Karcag Televízió

Lőerők versenye a Lovasnapon. Galériával!!!

Lőerők versenye a Lovasnapon. Galériával!!!

A 21. Karcagi Lovasnapon október 9-én díjugrató versenyt, traktoros ügyességi versenyt foglalt magába.

A rendezvényt dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg. Mint elhangzott, az állattartás ˗ így a lótartás is ˗ mindig fontos szerepet játszott az itt lakók életében. A tárcavezető a megnyitón arról beszélt, hogy a nyolc őshonos fajtát (lipicai, nóniusz, gidrán, shagya arab, furioso-north star, magyar hidegvérű, hucul és kisbéri-félvér) szerte Európában jól ismerik a lótenyésztők és a kereskedők, a 230 éves Mezőhegyesi Állami Ménesben megrendezett I. Magyar Lótenyésztési Napok és a XXI. Karcagi Lovas Napok azonban határainkon belül is ráirányítja figyelmünket a magyar lótenyésztés kiválóságaira és ősi hagyományaira. Aki kedvet kapott ahhoz, hogy ellátogassanak az agrártárca által felügyelt, a magyar lótenyésztés bázisát képező, patinás állami ménesekbe, ahol az őshonos magyar fajtákkal és a modern sport ló fajtákkal is találkozhat - jegyezte meg a miniszter. A megnyitó után Dobos László polgármester és Szepesi Tibor, a Déryné Kulturális Központ igazgatója a lovas sport támogatásáért elismerést adott át Laczik Dénesné, Gombos Attila és Nagy János vállalkozóknak.

A díjugrató versenyen ezután több kategóriában indulhattak a résztvevők: kezdő lovasoktól a nyitott és ifjúságin át. A lovas versenyek a Zuglóger „C” edzőpályáján zajlottak, a III. Karcagi Traktoros Ügyességi Verseny indulói pedig a lóger másik végében álltak rajthoz, az ott kialakított pályán. A tizenhat induló, saját géppel, vagy a munkáltatójuk, iskolájuk által biztosított traktorral indult. Dániel Csaba és Kósa Zoltán szakmai felügyelete mellett. A feladat látszólag egyszerű volt: minél gyorsabban és pontosabban, tehát bójadöntés és hiba nélkül két alkalommal kellett teljesíteni a pálya feladatait. A két eredményt összesítve született meg a végeredmény. A díjakat dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Dobos László polgármester és Szepesi Tibor, a DKK igazgatója adta át. A nap során a kiegészítő programokban volt kutyaügyességi bemutató, pónilovaglás, népi játszótér játékokkal kicsiknek és nagyoknak, valamint csikós bemutató is. A kórház kardiológiai osztályának szervezésében pedig egészségügyi szűréseken vehettek részt az érdeklődők.

A legszebb konyhakertek- Magyarország legszebb konyhakertje program karcagi eredményhirdetése is most volt. A versenyt Kovács Szilvia, alpolgármester, a projekt ötletgazdája értékelte, a díjakat Dobos László polgármester és dr. Fazekas Sándor tárcavezető adta át. A 73 karcagi kertes közül heten kapnak a jövő héten országos elismerést.

Címkék: Karcag, lovasnap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 11:03, kedd | Helyi

A MECCS VÉGÉRE ELFOGYOTT A TÜRELME A FOCISTÁNAK

2024. Április 16. 10:02, kedd | Helyi

KORÁBBAN KEZDŐDHET NAGYKÖRŰN A CSERESZNYESZÜRET

Virágba borult Magyarország cseresznyéskertje. Nagykörű határában fehérlik a több ezer cseresznyefa.

2024. Április 16. 10:00, kedd | Helyi

LEBUKTAK A DROGTERJESZTŐK

A rendelkezésre álló adatok szerint az öt férfi 2023 márciusától elsősorban Rákóczifalván, Szolnokon és Zagyvarékason szervezett formában – egymással konspirálva – marihuánával kábítószer- kereskedelmet bonyolítottak.

2024. Április 15. 14:06, hétfő | Helyi

Parkoló járművekbe hajtott egy autó Karcagon

Egy parkoló kisteherautónak, illetve egy másik járműnek ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Karcagon, a Püspökladányi úton.