Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Február 20. 15:26, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

MARISTA FARSANG

MARISTA FARSANG

: Idén is felvonultak a Szent Pál Marista Általános Iskola diákjai és tanára, hogy elűzzék a telet. A felvonulást sok karcagi érdeklődő és sok óvodás is megnézte.

Izgatottan várták a Szent Pál Marista Általános Iskola diákjai a hagyományos farsangi mulatságot. A rossz idő miatt, a mulatságot egy új időpontban kellett megrendezni, de a hideg, szeles időjárás sem riasztottal el a tanulókat és tanáraikat, hogy elűzzék a telet.

- Búcsúztatjuk a telet, farsang farkánál tartunk, hiszen holnap már hamvazó szerda van és egy városi nagy farsangi felvonulásra indulnak az iskolánk gyermekei és a hozzánk csatlakozó kedves óvodások is.

Az iskolások már hetedik alkalommal vonulnak fel Karcagon. Az idén a Múzeum Téren egy kiszebábut is elégettek, ezzel űzve el a telet.

- Annak idején Spanyolországból, Katalóniából jött az ötlet, hiszen ott nagy fiesztát tartanak a tengerparton. A testvérek Katalóniából származnak, ők hozták az ötletet, sokszor még az anyagot is amibe a gyerekek felöltöznek és ez így alakult ki. Ez hagyománnyá vált, mert hetedik alkalommal vonolunk fel a városban. Ebben az egész iskola részt vesz, tehát nevelőkkel, gyerekekkel együtt egy olyan 260-an vagyunk.

A különleges jelmezek vidámságot és nagy kreativitást tükröznek. Ezek elkészítése nem egyszerű, de a diákok és a tanárok közösen végzik el ezt a feladatot.

- A gyerekek és a nevelők természetesen együtt készítik a jelmezeket. Ahogy megszokhatták vannak nagy bábuk, nagy fejek. Az iskolánk mellett működik egy tanoda, amit az iskolánk fenntartója működtett. Az ide járó középsikolás gyerekek készítik el többségében ezeket a nagy jelmezeket. - mondta el Nagy Józsefné a Szent Pál Marista Általános Iskola igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.