Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Július 12. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Másodfokú riasztások a várható heves esőzések miatt

Másodfokú riasztások a várható heves esőzések miatt

Másodfokú riasztásokat is kiadtak a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt szerda délután.

Az érintett területeken a következő órákban olyan zivatarok várhatók, amelyeket károkozó szél, jégeső, jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun és Csongrád megyében adták ki a másodfokú riasztásokat.

Emellett Budapesten, Pest megyében, továbbá Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú riasztások, figyelmeztetések vannak érvényben a heves zivatar miatt.

A felhőszakadás veszélye miatt a fővárosban, Pest, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében vannak kiadva elsőfokú riasztások, figyelmeztetések.

Azt írták: a nap további részében főként a Dunától keletre, illetve a Dél-Dunántúlon szórványosan valószínűek zivatarok. Környezetükben néhol lokálisan jelentős mennyiségű csapadék, szélerősödés és jellemzően kisebb méretű jég előfordulhat. Ezeken a területeken egy-egy heves zivatar sem zárható ki a délutántól késő estig tartó időszakban, melyhez jégeső - 2 centiméter körüli jéggel -, valamint 80 kilométer/óra feletti széllökések is társulhatnak. Éjfél után már elsősorban a Tiszántúlon lehet számítani szórványosan zivatarokra, melyek közül az intenzívebbeket felhőszakadás kísérheti. Csütörtök reggelre, délelőttre fokozatosan lecseng a "zivatartevékenység".

Az előrejelzés szerint csütörtökön délelőtt a Tiszántúlon alakulhat még ki egy-egy zivatar, délután már csak néhol lehet záporeső. Országszerte kisüt a nap. A szél viszont még megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára