Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. December 13. 15:32, csütörtök | Helyi

MATEMATIKA VERSENY A KOVÁTSBAN

MATEMATIKA VERSENY A KOVÁTSBAN

18. alkalommal rendezték meg a Molnár Anna Matematikaversenyt a KÁIAMI Kováts Mihály Általános Iskolai tagintézményben. A versenyen az 5-6. osztályos és a 7-8. osztályos tanulók mérték össze matematika tudásokat.

Lévainé Kovács Róza, a verseny szervezője elmondta, hogy a verseny célja az, hogy emléket állítsanak az intézmény egykori kiváló tanárának Molnár Annának, aki nagyon sok diákot indított el a matematikai és fizikai pályán.

- Minden karcagi intézmény és a berekfürdői iskola is megkapta a meghívót, ahol Molnár Anna tanított. Az utóbbi időben a felsősökre koncentrálunk, idén 5 intézmény versenyzői versenyeztek, 8-8 versenyző jöhet iskolánként. Az indulókat házi versenyek keretében választják ki, tehát idén 40-en versenyeztek. az életkori sajátossághoz igazított feladatokat kellett megoldani a gyerekeknek.

A háttérben a Kováts Tehetség Pont áll, amelynek a fő profilja a matematikai és termésszettudományi tehetséggondozás. A feladatok megoldására 60 perc állt, a versenyen jól szerepeltek a karcagi diákok.

Lakatos Viktor nyolcadik osztályos tanuló elsőnek indult a versenyen és az előkelő ötödik helyet érte el. Véleménye szerint a feladatok nagy része könnyű volt, de sokat kellett azért gondolkodni. Kiemelte, hogy külön is készült a versenyre, hogy sikeresen vegye az akadályt.

Kocka György a tanára segítségével készült a versenyre. Azt mondta, hogy ezek a versenyek hasznosak, mert sokat lehet belőle tanulni. azért indult a versenyen, mert kedvence a matematika, ezzel is szeretne a későbbiekben foglalkozni.

A helyezett diákok oklevél és értékes könyvdíjazásban részesültek, amelyet szponzorok, a Karcagi Tankerületi Központ és az iskolában oktató tanárok ajánlottak fel. A vándorserleget, amelyet Molnár Anna családja ajánlott fel, a Győrffy Istán Katolikus Általános Iskola nyerte el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.