Városlista
2019. február 24, vasárnap - Mátyás

Hírek

2019. Február 10. 13:09, vasárnap | Helyi

MÉG MINDIG SOK A BETEG ÓVODÁS

MÉG MINDIG SOK A BETEG ÓVODÁS

Sok a beteg óvodás a Madarász Imre Egyesített Óvodában - tudtuk meg Gulyás Ferencé intézményvezetőtől. Az elmúlt hetekben egyre több gyermek beteg, de a felnőttek közül is többen elkapták az influenzát.

A gyerekek 30-40 százaléka otthon van, többségében belázasodnak, fáj a torkuk, köhögnek. Napközben is több gyermeket vitetnek el orvoshoz a szülőkkel.
Az óvodában figyelnek arra, hogy a gyerekek mindig mossanak kezet, de a játékokat is fertőtlenítik és gyümölcsöket is adnak nekik.


A Kátai Gábor Kórház gyermekosztályán dr. Szabó Mária osztályvezető főorvos is sok beteget lát el naponta.


A gyerekek nagy része már szövődménnyel kerül ide. A kicsik főleg tüdőgyulladással érkeznek, nehezített légzéssel, a kisdedeknél az ugató jellegű köhögés a jellemző. A tizenévesek pedig hányásos panaszokkal jönnek. Az osztályon lehetősége van arra, hogy az anyuka is ott legyen a kicsivel, ami a gyógyulását is segíti. A szakember azt tanácsolja, hogy a mozgás, a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett augusztusban érdemes immunerősítőket adni a kicsiknek, hogy ne kapják el könnyen a fertőzéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 23. 18:33, szombat | Helyi

ÚJ ISKOLABUSZ TOMAJMONOSTORÁN

- Az iskolában közel 100, az óvodában pedig közel 20-25 bejáró gyereket szállítunk a környező településekről és ennek a szállítását nem lehet a volán járatokkal megoldani.

2019. Február 23. 10:35, szombat | Helyi

Védelem és biztonságpolitika

A biztonságpolitikai esték vendége volt február 20-án a Déryné Kulturális Központban dr. Demkó Attila védelem és biztonságpolitikai szakértő a 20 éves magyar NATO tagságról szólt.

2019. Február 22. 20:19, péntek | Helyi

TAGGYŰLÉS A SORSTÁRSAK HÁZÁBAN

A Sorstársak Házában tartotta február 8-án taggyűlését az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület Karcagi Szervezete.

2019. Február 22. 20:14, péntek | Helyi

KÖZMUNKA PROGRAM KUNMADARASON

Guba László Kunmadaras község polgármestere arról számolt be televíziónknak, hogy milyen a településen folyó közmunkaprogram, amely mintegy 153 főt foglalkoztat.