Városlista
2019. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 10. 13:09, vasárnap | Helyi

MÉG MINDIG SOK A BETEG ÓVODÁS

MÉG MINDIG SOK A BETEG ÓVODÁS

Sok a beteg óvodás a Madarász Imre Egyesített Óvodában - tudtuk meg Gulyás Ferencé intézményvezetőtől. Az elmúlt hetekben egyre több gyermek beteg, de a felnőttek közül is többen elkapták az influenzát.

A gyerekek 30-40 százaléka otthon van, többségében belázasodnak, fáj a torkuk, köhögnek. Napközben is több gyermeket vitetnek el orvoshoz a szülőkkel.
Az óvodában figyelnek arra, hogy a gyerekek mindig mossanak kezet, de a játékokat is fertőtlenítik és gyümölcsöket is adnak nekik.


A Kátai Gábor Kórház gyermekosztályán dr. Szabó Mária osztályvezető főorvos is sok beteget lát el naponta.


A gyerekek nagy része már szövődménnyel kerül ide. A kicsik főleg tüdőgyulladással érkeznek, nehezített légzéssel, a kisdedeknél az ugató jellegű köhögés a jellemző. A tizenévesek pedig hányásos panaszokkal jönnek. Az osztályon lehetősége van arra, hogy az anyuka is ott legyen a kicsivel, ami a gyógyulását is segíti. A szakember azt tanácsolja, hogy a mozgás, a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett augusztusban érdemes immunerősítőket adni a kicsiknek, hogy ne kapják el könnyen a fertőzéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 23. 13:15, kedd | Helyi

Átadták a Karcagi Rendőrkapitányság új épületét

A miniszter elmondta, hogy az új épület, a magas elismertség azonban kötelez is.

2019. Április 22. 09:39, hétfő | Helyi

KÖZMUNKAPROGRAM ABÁDSZALÓKON

Balogh Gyula Abádszalók város polgármestere arról számolt be a Karcag Televíziónak, hogy hogyan alakul a településen a közmunkaprogram.

2019. Április 22. 09:38, hétfő | Helyi

KATASZTRÓFAVÉDELMI VERSENY

Területi Elsősegélynyújtó és Katasztrófavédelmi Versenyt tartottak április a kunhegyesi sportcsarnokban.

2019. Április 19. 20:05, péntek | Helyi

MUZSIKÁS EGYÜTTES KARCAGON

Muzsikás együttes több, mint 10 éve járja az ország általános- és középiskoláit a Rendhagyó énekóra MOL-ban programjukkal.