Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. November 28. 05:01, hétfő | Helyi

MEGFENYEGETTE VOLT PÁRJÁT

MEGFENYEGETTE VOLT PÁRJÁT

A vád szerint volt élettársát és annak új párját is agyon akarta lőni a tiszaroffi férfi.


Tárgyalásra került sor a Szolnoki Törvényszéken abban a büntetőügyben, melyben a megyei főügyészség emberölés előkészületének bűntettével vádol egy tiszaroffi férfit. Az illető – a vád szerint – arra készült, hogy lelövi volt élettársát és a férfit, aki miatt a nő elhagyta őt.

Míg dr. Nádor Zoltán bíró, valamint a vádhatóság képviselője személyesen, addig a vádlott a Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézetből, ügyvédje pedig a kocsijából telekommunikációs eszközön keresztül vett részt a tárgyalásán.

A vádirat szerint a 46 éves férfi tavaly márciusban az egyik fővárosi büntetés-végrehajtási intézet fogvatartottja volt, amikor párja telefonon szembesítette azzal, hogy megszakítja vele a kapcsolatát, mert már mást szeret.
Miután letette a telefont, többször hangoztatta az intézet falain belül, hogy valamilyen módon fegyverhez jut, majd pedig lelövi volt élettárását és annak új párját, a holttesteket elássa, elégeti, majd magával is végez.

Nem sokkal ezután a férfi fogvatartotti kényszerintézkedését nyomkövető eszköz-használatra enyhítették, ezért 2021 áprilisában hazatért Tiszaroffra. A hazaköltözését követő napokban több helybéli ismerősét megkérte, szerezzenek neki lőfegyvert, mert le akar számolni volt élettársával és a nőt elhódító férfival. Elszántságában még azt is felajánlotta egyik barátjának, hogy neki adja tiszaroffi házát a fegyverért és a lőszerekért cserébe. Kérését azonban senki nem teljesítette.
A vádlott többször meg is jelent annál a tiszaroffi háznál, ahová volt élettársa elköltözött. Ezen alkalmakkor azzal fenyegetőzött, hogy először vetélytársával végez, hogy a hölgy lássa, amint meghal a férfi, akiért elhagyta őt.

A vád szerint tavaly április 13-án kést fogott volt élettársa új párjára, és megöléssel fenyegette, de végül letette azt. A következő hetekben pedig többször is megfenyegette a párt azzal, hogy megöli őket. Egy alkalommal azt mondta, hogy apja fegyverével végez majd velük, ami komoly félelmet keltett bennünk, mert a községben ismert, hogy a vádlott apja hajdanán kétszer is belelőtt a barátnőjébe, amiért az el akarta hagyni, és a pisztollyal egy rendőrt is megsebesített.

A főügyészség vádiratában fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, illetve arra, hogy a bíróság a többszörösen büntetett előéletű vádlottat zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!