Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. November 26. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megint kasszacsere jön?

Megint kasszacsere jön?

Jövő év júliusában terjeszthetik ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét a szolgáltató ágazatokra – értesült a Napi Gazdaság. Információikat a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztálya sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta. Mint mondták, a kérdésben még nem született végleges döntés.

Amennyiben a pénztárgép-forgalmazók körében is terjedő információk helytállóak, úgy feltételezhető, hogy a tárca figyelembe vette a szakmai aggályokat. A Magyar Pénztárgép Szövetség (MPSZ) ugyanis azt követően, hogy októberben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, a jövő évtől kiterjesztik a szolgáltató szektorra is az online kasszák használati kötelezettségét, csak annyit kért, hogy elegendő időt kapjanak a gépek legyártására. Sok rendelettervezet járt szervezetünknél, ám ezek csak a jelenlegi szabályok szükségessé vált technikai jellegű, illetve műszaki tartalmakat érintő módosításait tartalmazták – mondta megkeresésünkre az MPSZ elnöke. Novák Zoltán szerint egyébként az előző időszak legnagyobb tanulsága az volt, hogy csak tartható határidőket érdemes kitűzni. A gyártóknak ugyanis a rendelet megjelenése után legkevesebb három hónapra lesz szükségük a gépek legyártására. Egy új pénztárgép kifejlesztése és engedélyeztetése pedig legalább féléves folyamat.

Jelenleg közel 180 ezer online pénztárgép üzemel az országban. Ezeket a jogszabályi előírásoknak megfelelően a kereskedelmi egységek, benzinkutak, gyógyszertárak, szállásadók és vendéglátó üzletek helyezték üzembe. Az új, elektronikus adatcserét lehetővé tevő pénztárak közvetlen összeköttetésben vannak a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, így a hatóságnak közvetlenül szolgáltatnak adatokat az adott vállalkozás forgalmáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: