Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 22. 16:00, péntek | Helyi

Megkezdődött a nyári turisztikai szezon

Megkezdődött a nyári turisztikai szezon

Megkezdődött a főszezon a turizmusban. A szállások térségünkben is telítettek, Berekfürdőben, az egyik népszerű termál hotelben telt házra számítanak a nyáron.

Június elejével elindult a nyári főszezon a turizmusban, amely egészen szeptember elejéig tart. A szállodák iránt már tavasszal érdeklődnek a vendégek, aki időben foglal jó áron tud nyaralni a nyáron.

Szopkó Rita szállodavezető-helyettes elmondta, hogy Berekfürdőben emelkedett a vendéglétszám és az utóbbi évekhez képest a nyaralásra fordított összeg is emelkedett, átlagban 200-250 ezer forintot költenek nyaralásra a vendégeik.

A nyaralni vágyók körében a legnépszerűbb a hétfőtől-péntekig csomag a legnépszerűbb, ahol leginkább a gyógyszolgáltatásokat veszik igénybe, velemint a környék programjait keresi fel.

Kecskeméti József Paksról érkezett a feleségével. 4 éve járnak vissza a szállodába. Ők mindig 2 hetet nyaralnak évente és nagyon szeretik Berekfürdőt. Időben foglalnak, hogy jó áron nyaralhassanak.

Molnár Balázsné tömegközlekedéssel érkezett Berekfürdőbe. Most jár itt először. Ő is évente kétszer nyaral. Nyugdíjas barátnőivel tölti a pihenést. Szeretik bejárni Magyarország városait, megnézni a nevezetességeket. Az interneten foglalnak és lehetőségükhöz mérten az év elején lefoglalják szállásukat. Kiemelte, hogy az elmúlt években nagyon sokat fejlődött a turizmus.

Muhi Gábor másodjára jár feleségével Berekfürdőben. Nagyon örült, hogy a születésnapját a szállodában tölthette. A szolgáltatás szerinte kiváló. Ő inkább tavasszal és ősszel nyaral, átlagosan egy hetet.

A belföldi turizmus az első negyedévben 12,5 %-al bővült.A magyarok 63 százaléka várhatóan elmegy nyaralni az idén, és átlagosan 194 ezer forintot tervez költeni az utazásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.