Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Október 13. 20:09, csütörtök | Helyi

Megyei foglalkoztatási paktum

Megyei foglalkoztatási paktum

A megyei kiemelt beruházások képviselői, a részükre területet biztosító önkormányzatok vezetői mellett további, a foglalkoztatásban érintett szervezetek szakembereit vártuk egyeztetésre ma a Megyeházán a Kormányhivatallal közösen.

A megyei és helyi foglalkoztatási paktumok működtetésére 4,4 milliárd forint áll rendelkezésre 2014-2020 között a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

A projektek kiemelt célja a regisztrált álláskeresők munkához juttatása.
Az ún. foglalkoztatási együttműködések életre hívását a gazdasági válság után csúcson lévő számadatok igazolták, 2010-ben például a regisztrált álláskeresők száma meghaladta a 30 ezret. Ugyanez a szám a legfrissebb - szeptemberi - adatok szerint 15 ezer alatt van. A megvalósítás szakaszába mostanra érkezett projektnek tehát egy megváltozott gazdasági-társadalmi környezet kihívásaival kell szembe néznie. Ahol a problémát már a képzett munkaerő hiánya jelenti.


Ezért nagyon fontos partnereink a 2020-ig tartó megyei foglalkoztatási paktumban a kiemelt beruházók és a nagyobb foglalkoztatók. Szeretnénk az ő igényeik mentén kialakítani a projekt keretében megvalósuló képzéseket, illetve a leghatékonyabb eszközöket, támogatási formákat biztosítani számukra a Jász-Nagykun-Szolnok megyében regisztrált álláskeresők munkaerő-piacra történő visszavezetése, foglalkoztatása érdekében.

írta Kovács Sándor facebook oldalán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A BERUHÁZÁS

A gyepet vetik, a sportszereket szerzik be a leendő sportkomplexumban. Jelen állás szerint semmi sem veszélyezteti a május végi nyitást. Az utolsó simításokat Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is szemügyre vette.

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.