Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 14. 06:00, csütörtök | Helyi
Forrás: karcag tv

MEGYEI ÚSZÓ DIÁKOLIMPIA

MEGYEI ÚSZÓ DIÁKOLIMPIA

A korábbi évekhez hasonlóan idén is városunkban rendezték meg a Megyei Úszó Diákolimpia döntőjét.

A megmérettetésen tehetséges úszópalántákkal telt meg az AkácligetGyógy-és Strandfürdő uszodája. Ott készült felvételeink következnek.

Nagyszabású sporteseménynek adott otthont a közelmúltban azAkácligetGyógy-és Strandfürdő fedett uszodája. Jász-Nagykun Szolnok Vármegye szinte minden pontjáról érkeztek versenyzők az Úszó Diákolimpia megyei döntőjére, hogy megmérettessék magukat. A legkisebbektől egészen a felnőtt korosztályig mindenki azért jött, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából.

Kun László edző, szervező
-Gyakorlatilag az első versenyszámok között a középiskolások fognak versenyezni. Középiskolások után jönnek az egyes korcsoportosok, tehát az első, második osztályos tanulók, aztán a kettes korcsoport követi őket, akik ugye a harmadik, negyedik osztályosok, és a végén a negyedik korcsoport, ők a hetedik-nyolcadik osztályos tanulók vannak a korcsoportban, és ők versenyeznek a legvégén. A versenyszámok között lesznek az eredményhirdetések, és gyakorlatilag úgy mondom, hogy 6 éves kortól egészen majdnem 20 éves korig versenyeznek most a mai napon a tanulók.


A nívós sporteseményt megtisztelte jelenlétével Szepesi Tibor városunk
polgármestere is, aki ezekkel a szavakkal köszöntötte a versenyzőket és a megjelenteket.


Szepesi Tibor polgármester
- Tisztelt hölgyeim, uraim, résztvevők, kedves diákok, pedagógusok, szülők, szurkolók, hozzátartozók. Nagy szeretettel köszöntök én is mindenkit Karcagon, a Nagykunság fővárosában, a mai Diákolimpia megyei úszó döntőjén. Immár hagyomány, hogy hosszú évek óta itt Karcagon kerül megrendezésre a megyei diákolimpia úszó seregszemléje. Nincs ez most másképp ebben az évben sem. Én remélem, hogy az előző évek hagyományainak megfelelően egy nagyon szép színvonalas, jól szervezett versenyen vehetnek részt az ide ellátogatók, és olyan eredmények születnek, amelyek megmutatják azokat az erőfeszítéseket, azt a munkát, amelyet elvégeztek mind az edzők, felkészítők, mind pedig a diákok az úszásórák során. Én kívánok mindenkinek eredményes versenyzést és nagyon szép eredményeket. A mai versenyt megnyitom.


Az úszás hatásai talán az egyik legpozitívabbak az összes sportág közül.
Agyerekkéntelkezdett rendszeres úszásnak köszönhetően megelőzhetőek az ülő életmód okozta negatív hatások, mint például a gerincferdülés és a rossz testtartás. Ez a sport segít a harmonikus izomzat, hajlékonyság és a megfelelő keringési rendszer kialakulásában is.

Kun László edző, szervező
-Mindenképpen azért ajánlanám az úszást, mert ez egy teljesen más közeg. Tehát nem egy tornaterembe megyünk, hanem egy más közegbe, ahol más élményt nyújt a tanulóknak, a gyerekeknek maga a víz. Egy olyan mozgásformát tanulhatnak meg a gyerekek itt úszásnemenként, ami igazából máshol nem nagyon fordul elő, és gyakorlatilag az egészségmegóvás érdekében gyakorlatilag a terhelés csökkentésével tudnak a gyerekek úgy mozogni, hogy gyakorlatilag minden izom megmozdul egy-egy edzés vagy egy-egy tanóra foglalkozás után.


A verseny nívóságát az is bizonyítja, a megyei bajnoki címek eldöntésén túl, hogy a korosztályonként legjobban teljesítő diákok továbbjuthattak az országos diákolimpia döntőjére is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.